fbpx

Food Pharmacy

Post image

Svepet – morotskaka, sömn och medelhavskost

En vecka har gått. Har vi blivit något klokare? Ja men faktiskt. Har vi dragit igång ett nytt projekt? Det också. Har vi hunnit äta något gott? You bet. Om det och lite annat kan du läsa här nedanför.

Kostrådgivaren och författaren Cecilia Nisbet Nilsson har publicerat ännu ett härligt AIP-vänligt recept på morotskaksbollar. Till skillnad från en vanlig morotskaka är de här bollarna glutenfria, sockerfria, nötfria och mjölkfria (precis som alla recept inom autoimmun läkande kost (AIP) är). Du hittar receptet här.

Hur sover du förresten? Graeme Jones har släppt del 4 (av 7) om hur du stärker immunförsvaret, och den här gången handlar det om sömn. Läs här.

Erik Hemmingsson har släppt en ny artikel, idag handlar den om virus och att det sannolikt är så att människor som sedan länge satsat på att äta bra och näringsrik mat kommer klara sig betydligt bättre än de som inte gjort samma prioriteringar. Läs mer här.

Och så sent som idag publicerade Katarina Wilkk en ny artikel om maten som ger periomenopower. Att kost kan fungera som ”medicin” är inte en nyhet och detta gäller även under perimenopausen. Ni är många som undrar om det finns något speciellt man ska undvika eller lägga till i sin dagliga kost under den här tuffa perioden. Goda nyheter – små förändringar kan leda till stora skillnader i ditt mående! Vi kan avslöja som så här mycket att det bl a handlar om medelhavskosten… Läs mer här.


Och sist men inte minst så har vi hunnit kicka igång ett nytt projekt sedan förra veckan. Vi har bestämt oss för att bygga en Food Pharmacy köksträdgård. Till vår hjälp har vi vår vän och superodlaren Catarina Kuylenstierna som kommer att hålla oss i handen på både Instagram och nya bloggen thebotanicalgypsy.com. Går du i odlingstankar så ska du definitivt haka på den här resan! Vi kommer att lära oss allt om hur man planerar sina odlingsytor, väljer fröer, gör “så-scheman”, planterar, curlar och skördar (och, givetvis, hur man lagar mat på allt vi odlar). Vi tänker att detta är perfekt för dig som redan har en köksträdgård, drömmer om att börja odla eller bara  bara gillar tanken på att kunna odla sina egna grönsaker… typ… Läs mer här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.