Svepet – MS, fisk och hjärt- och lugnräddning – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Svepet – MS, fisk och hjärt- och lugnräddning

Tro det eller ej men det har hunnit gå en till vecka. Vad som hänt sedan sist? Vi har hängt med vänner. Vi har börjat äta brocooligroddar mot östrogendominans. Vi har gått många Djurgårdsrundor – i t-shirt för nu tusan har det blivit varmt. Och så har vi, efter många om och men, hyrt en robotgräsklippare.

Men förlåt… Du kanske undrade vad som hänt på bloggen?

Ja men då kan vi berätta att det har hänt en hel del. Vår FP-skribent Ina Schuppe har skrivit en ny artikel om vikten samt hur man bedömer kvalitén av en forskningsstudie innan vi agerar på den. Så relevanta råd! Läs här.

Våra nya FP-dietister, Caroline och Johanna, har delat med sig av ett nytt recept på citronbakad torsk med feta, tomat och basilikaolja. Har inte hunnit prova än med på lördag, då smäller det! Receptet hittar du här.

Fiskpinnar? Fuskpinnar? Därom tvistar de lärde.

Och när vi ändå pratar om mat och delar recept och har oss, så kan vi ju tipsa om vårt recept på fuskpinnar som vi delar på bloggen imorgon. Du kanske läste receptet ovan och tänkte gud så gott men jag äter ju inte fisk? Eller så älskar dina barn fiskpinnar och du vill ha ett bra alternativ? Titta in här imorgon igen så ska du få ett riktigt bra recept på fiskpinnar utan fisk.

Oavsett om det blir citronbakad torsk, fuskpinnar eller något annat gott till middag, så vill vi ta tillfället i akt att påminna om att tugga maten noga. Här skriver vi om att få med sig goda bakterier och enzymer från munnen ner i magen när man äter och ger några grymma tips på hur du ska tänka med din smoothie…

Vår FP-expert inom Functional Medicine, Graeme Jones, har skrivit en ny artikel och den här gången handlar det om stress och hur den gör dig mer infektionskänslig. Förkovra dig här.

Nytt poddavsnitt av Food Pharmacy-podden som du inte får missa! Den här veckan pratar vi med Ancki som sökte alternativa vägar för att lindra symptomen från sin MS eftersom hon mådde så dåligt av sina bromsmediciner. Nu, många år senare, känner hon sig bättre och starkare än på länge tack vare sina ändrade matvanor… Här lyssnar du på avsnitt #136 Autoimmuna sjukdomar – MS.

Ny film från The Botanical Gypsy. Catarina åker till Rosendals trädgård och träffar trädgårdsmästaren Angelica Lindström för att göra hjärt- och lungräddning av en kronärtskocka. Gillar du odling så missa inte detta!

Vår FP coach Helena Önneby har skrivit en ny artikel om att våga känna känslor. Om hur vi fastnar i funderingar om dåtid och oro för framtiden och TÄNKER våra känslor, istället för att KÄNNA dem. Som vanligt otroligt läsvärt! Förundras här.

Och med detta så önskar vi dig en fortsatt trevlig vecka!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.