Svepet – nässlor, tacos och iskalla dopp – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – nässlor, tacos och iskalla dopp

Det har kommit till vår kännedom att det redan är mitten av maj. Vilket chockar oss lite eftersom maj är något av en favoritmånad. Den här veckan har vi hunnit bada kallt, äta nässlor och moffa tacos. Samt fråga oss varför vi inte gör det som vi vet att vi mår bra av?

Helena Önneby har nämligen skrivit en ny artikel om varför vi inte gör det som vi vet att vi mår bra av. Ja, det undrar vi också och slängde oss över artikeln. Den tid vi alla går igenom just nu är ett bra tillfälle att ta väl hand om oss, stötta vårt immunsystem och lägga lite extra energi på att ta hand om vår fysiska, mentala och emotionella hälsa. De flesta av oss vet vad vi behöver göra, vi vet vad vi mår bra av, vilka förändringar som behöver till för vårt välmående, ändå gör vi det inte. Varför inte? Det svarar Helena på här.

Bildbevis på att vi inte snackar goja

I helgen släppte vi allt vad jobb och ansvar hette och gick all in lugn och ro. Förutom att vi tog oss tid att läsa böcker och laga mängder av god mat (vår lyxsoppa från Food Pharmacykokboken och vår palak paneer från Näringsjägaren), så badade vi kallt. Vi har vinterbadat många gånger men vi har aldrig gjort det med sådant fokus som vi gjorde i helgen. Istället för att skrika och frusta och sprattla och iiiiha så sänkte vi ner oss med all koncentration vi förmådde, och sedan andades vi lugnt i 45 sekunder innan vi tillät oss att gå upp igen. Hur det kändes? Helt magiskt och faktiskt inte alls lika kallt som när man spänner sig. Kommer garanterat göra det snart igen!

Vår FP-expert inom functional medicin, Graeme Jones, har släppt en ny artikel i sin serie om sju. Den här veckan handlar det om den västerländska dieten och hur processad mat misslyckats i att backa upp och stärka vårt immunförsvar. Läs mer här. Och glöm för tusan inte att lyssna på vårt senaste avsnitt av Food Pharmacy-podden #134 – Optimera din hälsa där vi har gjort massa tester med Graeme och hans team och äntligen får våra testresultat… Lyssa här.

Och så har ju två nya skribenter på FP! De heter Caroline och Johanna och skriver tillsammans under namnet Dietistens Val. De är alltså dietister, därav namnet, och från och med nu kommer de att förse oss regelbundet med både recept och kunskap vilket vi så klart ser väldigt mycket fram emot. Först ut i raden av recept är det här galet goda receptet på tacos med friterad tofu och surkål. Vi tänker spontant: come to mama. Vad tänker du?

Kan man äta råa brännässlor? Ja men visst kan man det. Bränns de inte då? Nej men inte om du stoppar dem i en smoothie. På vårt nya instakonto, the_botanicalgypsy, lade vi i veckan upp en jättehärlig film där vi gör nässelsmoothie. Supergott tillsammans med blötlagda aprikoser och färsk ingefära. Här hittar du receptet.

Avslutar med världens finaste solnedgång som vi hade lyxen att få avnjuta i fredags. Tack för det, Moder Jord!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.