fbpx Print

Tacos på krispig tofu med surkål

Scale

Ingredienser

400 g fast tofu

4 msk gochujangpasta (går bra med chipotlepasta också)

1 msk risvinäger

1,5 dl panko eller sesamfrön

12 avokador

0,5 gurka

1 dl majonnäs

2 dl surkål

8 mindre tortillabröd eller

blomkålstortillor, se nedan

ev 2 kvistar mynta

Att ha hemma: 2 tsk japansk soja, 2 msk rapsolja

Instruktioner

Torka tofun med hushållspapper och skär i kuber. Blanda gochujangpasta, risvinäger och soja i en skål. Lägg tofun i marinaden och blanda. Häll upp pankon på ett fat och vänd tofun i den. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun krispig. Dela avokado och gurka i mindre bitar. Blanda ner majonnäsen i skålen med resterna av marinaden. Servera nystekt tofu med avokado, gurka, surkål och gochujangmajonnäs i tortillabröd.

Strö över myntablad om du vill.