Print

Blomkålstortilla

Yes, vi köper ofta färdiga tortillabröd i vardagen men de här godingarna är väl värda några minuter och passar perfekt till vår krispiga tofu med surkål.

Scale

Ingredienser

1 stort blomkålshuvud (ca 800 g)

3 ägg

1 tsk salt

Instruktioner

Koka upp vatten i en kastrull. Dela blomkålen i mindre bitar och koka 3 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Häll blomkålsmoset i en kökshandduk och pressa ut vätskan. Blanda moset med ägg och salt. Bred ut smeten i lagom stora rundlar med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen ca 10 minuter i 225 °

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.