The Botanical Gypsy – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

The Botanical Gypsy

I dag händer något väldigt roligt – vi kan äntligen avslöja vad vi hintat om på vår insta den senaste månaden… Vi ska bygga en Food Pharmacy köksträdgård tillsammans med vår vän Catarina Kuylenstierna under namnet The Botanical Gypsy. Går du i odlingstankar så ska du definitivt haka på den här resan! Vi kommer att lära oss allt om hur man planerar sina odlingsytor, väljer fröer, gör “så-scheman”, planterar, curlar och skördar (och, givetvis, hur man lagar mat på allt vi odlar). Vi tänker att detta är perfekt för dig som redan har en köksträdgård, drömmer om att börja odla eller bara  bara gillar tanken på att kunna odla sina egna grönsaker… typ…

Vi är så pepp på detta! I över en månad har Catarina stått inomhus och puttat ner pyttesmå frön i olika minikrukor, reglerat temperaturen så att skotten ska må bra, blötlagt ärtor, planterat om och curlat allt som växer. Det blir allt från grönkål och pak choi till jordärtskocka och ätbara blommor. Och allt detta kan du alltså följa här (insta) och här (blogg) från och med NU.

Ja dom till vänster känner du ju förhoppningsvis igen men till höger har vi alltså VD:n över Food Pharmacys köksträdgård – super-odlaren Catarina Kuylenstierna

Givetvis kommer vi vara med på hela resan så förra veckan gjorde vi en smoothie tillsammans på brännässlor. Tanken är faktiskt att vi även ska odla nässlor i framtiden för de är inte bara näringsrika utan (tydligen) även grymma som gödsel (gödselvatten, tror vi?), men dessa fick vi plocka från vårt dike – lovar att lägga upp receptet inom kort.

In och följ oss nu!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.