Print

Vegansk paj med sparris och tomat

Scale

Ingredienser

Pajdeg

3 dl kokta kikärtor

3 msk mandelmjöl

2 msk kokosolja

Fyllning

250 g silkestofu

2 dl valfri växtdryck

2 msk näringsjäst

1/2 tsk flingsalt

1 krm nymalen svartpeppar

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

250 g sparris

10 körsbärstomater

Instruktioner

Börja med pajdegen eftersom den ska förgräddas. Mixa ingredienserna till pajdegen i en mixer och tryck ut i en pajform. Förgrädda på 125 grader i 20 minuter. Ta ut pajen och höj temperaturen på ugnen till 175 grader.

Mixa silkestofu, växtdryck, näringsjäst, salt och peppar. Låt lök och vitlök svettas snabbt i lite olivolja. Skär sparrisen i 1 cm långa bitar och halvera tomaterna. Tappa ner allt i pajskalet. Ställ in i ugnen och ha tålamod i cirka 40-45 minuter (eller helt enkelt tills när pajstanningen har stelnat).

Ta ut och njut (ofrivilligt rim).

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.