fbpx Print

Vegansk paj med sparris och tomat

Scale

Ingredienser

Pajdeg

3 dl kokta kikärtor

3 msk mandelmjöl

2 msk kokosolja

Fyllning

250 g silkestofu

2 dl valfri växtdryck

2 msk näringsjäst

1/2 tsk flingsalt

1 krm nymalen svartpeppar

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

250 g sparris

10 körsbärstomater

Instruktioner

Börja med pajdegen eftersom den ska förgräddas. Mixa ingredienserna till pajdegen i en mixer och tryck ut i en pajform. Förgrädda på 125 grader i 20 minuter. Ta ut pajen och höj temperaturen på ugnen till 175 grader.

Mixa silkestofu, växtdryck, näringsjäst, salt och peppar. Låt lök och vitlök svettas snabbt i lite olivolja. Skär sparrisen i 1 cm långa bitar och halvera tomaterna. Tappa ner allt i pajskalet. Ställ in i ugnen och ha tålamod i cirka 40-45 minuter (eller helt enkelt tills när pajstanningen har stelnat).

Ta ut och njut (ofrivilligt rim).