fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

8 näringsjägarfavoriter till midsommar

Det börjar dra ihop sig för midsommar. Och medan vi fortsätter att leta desperat efter linneduken och planerar midsommareftermiddagens femkamp så tänkte vi att du kanske vill ägna några minuter åt bloggens 8 näringsjägarfavoriter till midsommar?

Eftersom vi själva inte är veganer så äter vi sill. Och eftersom vi äter sill så brukar vi kalasa på lerpottestill varje midsommar. Det här receptet är vårt absolut favoritrecept. Kombon matjessill+ägg+dill+rödlök+gul lök+persilja+brynt smör är helt enkelt fantastisk. Inte i sann FP-anda, men desto viktigare att lägga till massa annat näringsrikt till midsommarbordet i sann näringsjägaranda tänker vi (se nedan). Fokusera på vad du ska lägga till och inte på vad du ska utesluta… Känns det igen?

Så… här kommer helt enkelt några nya och några gamla favoriter. Sallader, efterrätter, sillar och bröd… Och röror, inte minst. Och samtliga passar givetvis toppen på midsommarbordet!

frozen blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake med nypallad syrén

Somrig potatislimpa med dill

fröknäcke med gubbröra

Vegansk gubbröra

Vegansk skagenröra

Melon- och pistagesallad

Smulpaj med rabarber och jordgubbar


Knäckebröd AIP

Vegansk auberginesill med mynta och fänkål

Print

Mazarinrutor med bär

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 12 rutor 1x
Scale

Ingredienser

1 för förkokta vita bönor (230 g)

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 dl mandelsmör

1 dl havredryck

1 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

5 bittermandlar

1/2 tsk åkt vaniljpulver

12 färska dadlar, urkärnade

2 krm salt

1/2 dl frysta eller färska bär

Så här gör du

Värm ugnen till 150 grader. Sila och skölj av bönorna. Finriv bittermandeln. Mixa alla ingredienser till en helt slät smet.

Klä en liten bakform med bakplåtspapper. Häll ner smeten och strö över bären. Grädda mitt i ugnen i 75-90 minuter, tills kakan blivit fast, fått en fin skorpa och en vackert gyllene färg. Låt svalna och skär sedan upp i rutor. Förvara bitarna i kylskåp om du inte äter alla med en gång.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.