fbpx Print

Sommarbowl à la Medelhavet

Scale

Ingredienser

Sallad

Kokt quinoa

Tärnad gurka

Mandelfeta (eller vanlig fetaost)

Kalamataoliver

Finhackad rödlök

Mjölksyrade grönsaker

Avokado

Gröna blad

Hummus

Färsk basilika eller persilja

Kallpressad olivolja

Några droppar citron

Salt & nymalen svartpeppar

Paprikaröran

1 burk grillad paprika (480 g)

2 klyftor vitlök 1 citron (juicen)

1 dl kallpressad olivolja

1 dl naturella mandlar

Instruktioner

Salladen

Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. När quinoan är klar och har svalnat något – börja bygg din bowl! Lägg allt i små fina högar eller huller om buller. Du bestämmer!

Paprikaröra

Lägg allt i din blender (eller använd en stavmixer) och pulsa tills röran är typ len (vi föredrar med lite tuggmotstånd). Kolla bilden ovanför om du är osäker! Lägg överst på salladen och spara det som blir över av röran i en skål med lock i kylen.