fbpx Print

Frozen blåbärscheesecake med syren

Scale

Ingredienser

Botten

8 stora färska dadlar

3 dl jordmandel- eller mandelmjöl

3/4 dl kokosolja

1 nypa salt

1 krm vaniljpulver

1 tsk kardemumma

Fyllning

3 dl mandlar (blötlagda)

1 dl kokosgrädde

1,5 msk limesaft

1 tsk vaniljpulver

12 msk honung

2 dl färska eller tinade blåbär

nypallade syrénblommor  

Instruktioner

Låt oss börja med botten. Mixa alla ingredienserna till ett finfördelat smul. Tryck ut botten i en springform (24 cm). Ställ in formen i kylen.
 
Dags för fyllningen. Mixa mandlar, kokosgrädde, limesaft, vanilj och honung helt slätt (inga myror i brallan nu, tålamod är en dygd). Mixa sist ner blåbären.
 
Bred ut blåbärsblandningen ovanpå botten och ställ in i frysen och låt stå där i några timmar. Ta fram och låt cheesecaken tina minst 30 minuter före servering. Och glöm för guds skull inte att dekorera med nyplockad syrén!

Anteckningar

TIPS!

Tips! Gör med fördel dubbel sats av fyllningen.