Svepet – Covid-19, kikärtspizza och gourmetkockar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – Covid-19, kikärtspizza och gourmetkockar

Ni som följer oss på vår Instagram vet att vi jobbar från hemlig ort den här veckan. Vi blandar arbetssysslor med nakendopp och myggbett – det bästa av två världar. Men myggsprayen till trots går bloggen varmare än någonsin! Den här veckan har bland annat Henrik Ennart skrivit en krönika om Folkhälsomyndigheten och Covid-19, vi har publicerat ett gott recept på kikärtspizza och så har vi roliga nyheter angående vår ideella förening Frisk Mat.

Vi börjar med Henrik Ennarts senaste artikel. I artikeln konstaterar han att det än så länge finns få studier som hunnit redovisa resultat kring livsstilens inverkan på covid-19. Men det är fullt möjligt att liksom WHO lägga pussel utifrån den kunskap som redan finns kring besläktade virus. Den kände amerikanske fetmaexperten David Ludwig skrev nyligen på sociala medier just detta: att vi ännu inte vet om bra mat skyddar mot covid-19, men att vi vet att det påverkar praktiskt taget alla riskfaktorer för sjukdomen. Läs mer här.

Sa vi kikärtspizza? Vi sa kikärtspizza. Den här veckan publicerade Dietisternas Val en grön kikärtspizza med basilikaolja och citron. Alltså dreggel dreggel. Du hittar receptet här.

Precis som alla andra veckor har vi hunnit publicera ett nytt avsnitt av Food Pharmacy-podden även den här onsdagen. I veckans poddavsnitt träffar vi Frisk Mats nya ambassadörer, stjärnkockarna Frida Ronge och Fredrik Eriksson, och får ta del av deras bästa erfarenheter och tips för kök och inte minst storkök. Lyssna här.

Givetvis har det hänt grejer i vår köksträdgård – kål, broccoli och sockerärtor har fått flytta ut och trivs som fiskarna i vattnet förlåt plantorna i jorden. Riktigt härligt! Följ deras resa här.

Helena Önneby har skrivit en ny artikel om det inre skiftet. Om hur många av oss som känner skav och tror automatiskt att det är något i det yttre som behöver förändras. Men när vi börjar skala löken så inser vi att det är något inom oss själva som faktiskt skapar skavet, och att det är därifrån förändringen behöver komma. Här kan du läsa mer.

Avrundar med en bild på hälsovärldens alldeles egna Patsy och Edina:

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.