Svepet – anti-aging, nötter och fasta – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – anti-aging, nötter och fasta

Skolavslutningsvecka! Och trots att det inte blev så mycket traditionell skolavslutning så lyckades vi få till myset ändå. På precis samma sätt som vi tänker få till myset på midsommar. Redan den här veckan har vi smygstartat med att lägga upp ett recept på bloggen som passar utmärkt på midsommarbuffén. Och utöver det har det handlat om åldrande, fasta och konsten att skapa nya vanor.

Vi börjar med fasta! I måndags publicerade vetenskapsjournalisten Dag Kättström en ny artikel. Han skriver att fasta inte kan lösa allt, men att då och då utsätta sig för en begränsad period av matbrist kan vara en pusselbit för den som vill hålla sitt immunsystem friskt. Läs mer om detta och de olika fastemetoderna här.

I veckans podd pratar vi om anti-aging. Att bromsa åldrandet är inte längre science fiction, men kan man kanske till och med backa åldrandet och föryngra sig? Lyssna på Food Pharmacy-podden #138 här och läs Graeme Jones senaste artikel här.

Helena Önneby har skrivit en ny artikel om något som många av oss kan tycka vara väldigt svårt och utmanade, nämligen att skapa nya hälsosamma vanor. Ofta handlar det om de små sakerna du gör ofta och inte om de stora sakerna du gör då och då. Det är alltid bättre att få in lite vardagsmotion varje dag istället för ett 2-timmarspass en gång i veckan. Sikta på äta lite grönt varje dag istället för att satsa på en enorm sallad en gång i veckan. Hellre ett regelbundet sömnschema alla dagar istället för att ”sova ifatt” på söndag morgon för att kompensera för för få timmar resten av veckan. Men hur gör man? Läs här – kanske blir du inspirerad att prova och tro på att du kan?

Och precis som vi skrev i inledningen så har vi lagt upp ett midsommarrecept i veckan – en superfräsch pistage- och melonsallad som du hittar här och och som passar toppen med grillade grönsaker, tofu och fisk. Den ska få pryda vårt midsommarbord i sällskap av vår skagenröra, potatissallad och senapssill tänker vi!

Nu blir det reklam för vår egen shop men glöm inte att vi har 20% sommarrabatt på Bosch den här och nästa vecka. Passa på att köpa en riktigt grym mixer till sommaren! Den här bloggen och våra böcker kryllar av bra recept som du kan göra i din mixer, bland annat den här fantastiskt snabba chilisoppan (favoritrecept som vi återkommer till år efter år), den här smoothien som smakar prick som morotskaka och den här vansinnigt goda hasselnötsglassen med banan och kakaokross. Klicka här och ange koden “smultron” så är sommarrabatten din.

Och hur tusan går det med Food Pharmacys köksträdgård undrar du nu? Tackar som frågar, väldigt bra! Vi har målat klart pallkragarna och den här veckan kom jorden så ska plantorna få flytta ut! Följ våra små barns resa här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.