fbpx Print

Grillad röding med purjolök och riven pepparrot

Scale

Ingredienser

48 rödingfiléer

12 färskpotatisar

1 stor purjolök

2 morötter

1 stor bit färsk pepparrot

olivolja

1 dl hackad gräslök

1 citron, saften

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Börja med att förkoka potatisen halva tiden. Ta av kastrullen från plattan när potatisen fortfarande är rätt okokt (men inte rå). Ta fram fyra lagom stora ark av bakplåtspapper eller folie och smörj dem i botten med lite olivolja. Skär upp potatisen i skivor och placera tre potatisar i vardera paket. Strimla purjolöken och skär morotsstavarna och fördela dem jämnt över potatisen. På med 1-2 rödinfiléer per paket. Smaksätt med citron, olivolja, salt, peppar och riven pepparrot. Avsluta med att ösa över hackad gräslök. Förslut paketet noggrant och lägg det på grillen. Kolla med jämna mellanrum och ta av paketen när du anser att fisken är lagom tillagad.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Om du, som vi, också är galen i pepparrot så kan du blanda valfri yoghurt med pepparrotsrivet som blir över och skopa över paketet precis före servering.