Svepet – röding, hormoner och svensk gazpacho – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – röding, hormoner och svensk gazpacho

I går fick Food Pharmacys köksträdgård sig en riktigt omgång med vattenslangen, och sedan låste vi dörren och åkte till landet. För nu ska vi nämligen hänga med fiskmåsar, tång och brännmanterer i några dagar, men givetvis puttrar bloggen på som vanligt! Den här veckan har det handlat om röding, hormoner och så får du ett recept på svensk gazpacho.

Kvinnors hormonella hälsa

I veckans avsnitt av Food Pharmacy-podden intervjuar vi Mia Lundin, grundare av Her Care och en av Sveriges främsta experter på kvinnors hormonella hälsa. Vilka för- och nackdelar finns det med hormonersättning? Hur var det nu igen med hormonersättning och risken för bröstcancer? Och vilken roll spelar vår livsstil för vår hormonella hälsa? Lyssna på avsnitt #143 här eller här.

Australiens urföda otroligt näringsrik

I Australien pågår just nu ett stort projekt där forskare kartlägger landets urföda. Flera av de frukter som urbefolkningen har ätit har visat sig vara extremt näringsrika, och utgör en skarp kontrast mot industriprocessad och näringsfattig mat. Här skriver Ann Fernholm om detta och uppmanar oss alla att försöka äta så naturlig mat som vi bara kan i sommar och undersöka vad som händer med vår hälsa.

Växtbaserat

Therese Elgquist har släppt en miniföljetång på temat växtbaserad mat här på bloggen! Varannan vecka, under de 6 närmsta veckorna, kommer hon att bjuda på utdrag från sin senaste bok Växtbaserat. Massa bra tips utlovas + det ultimata grundreceptet på hummus i veckans artikel. Du hittar allt här.

Nyheter från Food Pharmacys köksträdgård

Det var så klart med visst motstånd som vi lämnade köksträdgården i går, men samtidigt vet vi ju att Catarina är på plats och ger den all kärlek den behöver (och lite till om vi känner henne rätt). Senaste nytt från vårt lilla paradis är att vi skördat vår första zucchini, hittat vår första kikärta samt fällt mängder av halvdöda träd och sly bakom vilka vi till vår stora förvåning hittade ett dignande hasselnötsträd. Så nu är vi med hasselnötter också! Följ våra plantors resa här.

Posttraumatiskt växande

De flesta av oss känner igen begreppet PTSD eller post-traumatiskt stressyndrom. Det uppkommer som en reaktion på ett svårt trauma och leder ofta till svåra problem för den som drabbats. Men visste du att det också finns en annan reaktion på trauma och stress som kallas posttraumatiskt växande? Om detta skriver Helena Önneby här.

Prova på gratis mediation nu på söndag!

På söndag kl 21 är det dags igen för vår prova på-meditation. Den sker online och har varit så uppskattad sedan vi drog igång den! Säkra din plats redan nu genom att anmäla dig här.

Veckans sommarrecept – röding och gazpacho med svenska jordgubbar

I veckan har vi grillat röding med purjolök och riven pepparrot, samt gjort en gazpacho med svenska jordgubbar – somrigare än så blir det nog inte! Du hittar receptet på rödingen här och gazpachon hittar du här.

Och därmed är vi redo för att ta årets första salta dopp!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.