Svepet – tonfiskröra, kroppsförakt och sommarlov – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – tonfiskröra, kroppsförakt och sommarlov

Holy macaroni vad dagarna flyger iväg just nu. Att jonglera med sommarlovsbarn, jobb, badutflykter, en torr gräsmatta, vänner, poddinspelningar, monopolkvällar, möten och långpromenader har visat sig vara något av en utmaning. Men, bloggen lever! Och den här veckan har det inte bara handlat om kroppsförakt, utan också om tonfiskröror och om hur man fortsätter att vara näringsjägare även på sommarlovet.

Vi börjar med kroppsföraktet! Om du är en person som lätt fastnar i destruktiva mat- och träningsbeteenden, så ska du läsa Erik Hemingssons senaste artikel om att skippa kroppsföraktet och börja polera ditt eget inre ljus. Otroligt viktig läsning som du hittar här.

Om du liksom vi älskar tonfiskröra, så ska du prova det här receptet som vi delade med oss av på bloggen i veckan. Kan verkligen en äppelig tonfiskröra utan tonfisk men med solroskärnor, tamarisoja och dill smaka som tonfisk? Ja men faktiskt. Eller i alla fall typ. Alltså inte exakt, men ändå likt. Kanske ligger det något i det där som Lina alltid brukar säga när vi föreläser, nämligen att om man bara behåller samma kryddning så kan man byta ut rätt många ingredienser innan någon märker någon större skillnad? Gott blev det i vilket fall, så lova oss att du provar!

Förra veckan hann vi klämma in ett besök hos en vän i Sörmland och skapad mängder av bilder och sommarrecept till våra kanaler. Vi hade med oss barnen så det blev 50% jobb och 50% semester och bilderna vi tog på solnedgångarna över sjön kommer vi att plocka fram i februari igen när allt är mörkt och kallt och vi påstår att Sverige suger. För det gör det nämligen inte alls i juni så det så.

Vi har släppt ett nytt poddavsnitt och den här veckan är ämnet hur man fortsätter att jaga näring även på semestern. Som vanligt handlar det inte om några förbud utan om att fokusera på vad man lägger till. Och det gäller faktiskt inte bara maten utan även andra saker såsom sömn, träning, skratt och nakendopp… Lyssna här.

Äntligen släpper vi Frisk Mat-rapporten – en färsk rapport om de viktiga offentliga måltiderna i Sverige! Med Frisk Mat-rapporten hoppas vi kunna bidra med insikter om hur den offentligt lagade maten planeras och tillreds, och vad för behov de som arbetar med de offentliga måltiderna har. Läs här om några av de intressanta resultat som framkom.

Vår underbart prunkande köksträdgård fortsätter att växa så att det knakar, och i veckan spelade vi in två filmer till våra små bebisars YouTube-kanal (du hittar den här och här kan du följa dem på instagram). Dessutom har vi skördat våra första grönsaker och lagat mat på dem. Du hittar recepten på bloggen i sommar!

en sommarbowl som för tankarna till medelhavet

Och sist men inte minst så har vi ju lagt upp en riktigt supersallad på bloggen. För några veckor sedan gjorde vi en liten lågmäld shout out på vår insta där vi undrade vad ni var intresserade av att få för recept från vår köksträdgård i sommar. Tack för alla svar som trillade in! Många av er ville ha tips på snabba sallader så först ut är den här sommarbowlen som för tankarna till medelhavet.

Och med de bevingade orden så säger vi tack och hej och på återseende.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.