1 kokbanan
1 sötpotatis
1 tsk carob
1 tsk kokossocker
1 tsk örtkrydda
1/2 lime
några droppar olivolja
1 nypa flingsalt
Sätt ugnen på 200°. Skala kokbananen genom att snitta skalet tre gånger på längden och bryt av skalet. Skiva i tunna skivor, t ex med en osthyvel eller mandolin. Skala sötpotatisen och dela den på hälften. Du ska ha små och tunna chips av sötpotatisen annars blir de inte krispiga.
Lägg ut bananchipsen på en plåt med bakplåtspapper och pudra över valfri smaksättning. T ex carob, salt eller örtkrydda med lite pressad lime.
Lägg ut sötpotatischipsen på samma sätt, salta och droppa lite olivolja över chipsen.
Grädda chipsen i 10 minuter eller tills de är torra och knapriga. Se upp så de inte bränns, det går fort.
Find it online: https://foodpharmacy.se/2020/08/3-olika-sorters-aip-chips/