fbpx Print

Glutenfritt rostbröd med fibrer

Scale

Ingredienser

6 dl durramjöl

1 dl maizena

4 msk pofiber

1/2 dl psylliumfröskal

2 tsk salt

50 g jäst

7 dl vatten, fingervarmt

1 äggvita

1 msk rapsolja

2,5 msk honung (frivilligt)

blå valmofrön, garnering

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser. Blanda jästen i fingervarmt vatten och tillsätt sedan äggvita, rapsolja och eventuellt honungen. Vänd ner degvätskan i de torra ingredienserna och blanda ordentligt, gärna i några minuter. Flytt över degen till en oljad brödform (1 1/2 liter). Tryck till degen med våt hand och strö över lite vallmofrön. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och ställ en tom plåt nederst i ugnen. Sätt in brödet mitt i ugnen, häll nära matskedar vatten på den varma plåten och stäng luckan direkt. Sänk värmen till 200 grader och grädda brödet i 1 timme. Ta ut brödet ur ugnen, stjälp upp det ur formen och låt svalna under en bakduk.