Rödkålsnudlar med citronstekt tempeh – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Rödkålsnudlar med citronstekt tempeh

fav

En nudelrätt med massa smak! Testa gärna tempeh om du inte gjort det, men går lika bra att servera nudlarna med stekt tofu eller räkor.

Print

Rödkålsnudlar med citronstekt tempeh

  • Av : Dietistens Val
  • Sammanlagd tid : 30 min
  • Cuisine : 4 port
Scale

Ingredienser

4 cm ingefära

1 lime, juicen

0,5dl fisksås

1 röd chili

150g glasnudlar

ca 300g rödkål

2 morötter

ca 300g blomkål

0,5 citron

Ca 400500g tempeh

Ev. rostade jordnötter och mango till servering

Att ha hemma: 1 klyfta vitlök, 3 msk honung, 0,5dl soja, olja, smör, salt

Instruktioner

  1. Skala ingefära och mixa till en dressing ihop med limejuice, vitlök, fisksås, honung, chili och soja.
  2. Lägg glasnudlar i kokhett vatten i fyra minuter, häll av och spola kallt. Blanda nudlarna med dressingen.
  3. Hyvla rödkål med en mandolin eller osthyvel. Skala och strimla morötterna. Dela blomkålen i mindre bitar. Stek morot och blomkål lätt i en panna med olja.
  4. Blanda grönsakerna med nudlarna.
  5. Hetta upp smör i en stekpanna, pressa i citron och stek skivad tempeh gyllene på båda sidor. Servera precis så, gärna med lite jordnötter och mango eller med vår favoritdressing, se nedan.

 

Favoritsås på jordnöt:
Mixa 1dl jordnötssmör med 2msk röd currypasta, 0,5dl soja, 3cm ingefära, juice från 1lime, lite honung och vatten.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.