fbpx

Dietistens val, Recept

Post image

Rödkålsnudlar med citronstekt tempeh

En nudelrätt med massa smak! Testa gärna tempeh om du inte gjort det, men går lika bra att servera nudlarna med stekt tofu eller räkor.

Print

Rödkålsnudlar med citronstekt tempeh

  • By : Dietistens Val
  • Total Time : 30 min
  • Cuisine : 4 port
Scale

Ingredients

4 cm ingefära

1 lime, juicen

0,5dl fisksås

1 röd chili

150g glasnudlar

ca 300g rödkål

2 morötter

ca 300g blomkål

0,5 citron

Ca 400500g tempeh

Ev. rostade jordnötter och mango till servering

Att ha hemma: 1 klyfta vitlök, 3 msk honung, 0,5dl soja, olja, smör, salt

Instructions

  1. Skala ingefära och mixa till en dressing ihop med limejuice, vitlök, fisksås, honung, chili och soja.
  2. Lägg glasnudlar i kokhett vatten i fyra minuter, häll av och spola kallt. Blanda nudlarna med dressingen.
  3. Hyvla rödkål med en mandolin eller osthyvel. Skala och strimla morötterna. Dela blomkålen i mindre bitar. Stek morot och blomkål lätt i en panna med olja.
  4. Blanda grönsakerna med nudlarna.
  5. Hetta upp smör i en stekpanna, pressa i citron och stek skivad tempeh gyllene på båda sidor. Servera precis så, gärna med lite jordnötter och mango eller med vår favoritdressing, se nedan.

 

Favoritsås på jordnöt:
Mixa 1dl jordnötssmör med 2msk röd currypasta, 0,5dl soja, 3cm ingefära, juice från 1lime, lite honung och vatten.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.