Att ha hemma: olja, salt, peppar, 2 klyftor vitlök, vitt vin, tomatpuré, grönsaksfond, honung, salt, peppar,
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och dela morot i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja, salt och peppar och rosta i ugn ca 20 minuter.
Skala och hacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs vitlöken utan att den tar färg. Tillsätt matvete och fräs med under en minut. Häll på passerade tomater, 1dl vitt vin, 2 msk tomatpuré, 2 msk grönsaksfond, 1msk honung och låt koka under lock i 15minuter. Rör om under tiden och tillsätt 1-2dl vatten om det behövs.
Smaka av tomatveteotton med salt och peppar och blanda ner 1dl riven ost. Lägg upp otton på fyra tallrikar, lägg på rostade rotfrukter och toppa med rostad mandel, smulad fetaost och rucola.