Print

Tomatveteotto med mandel och rotfrukter

Scale

Ingredienser

4 morötter

4 palsternackor

3 dl matvete

500g passerade tomater

1dl riven ost

1 dl rostad mandel

1 pkt feta

80g rucola

Att ha hemma: olja, salt, peppar, 2 klyftor vitlök, vitt vin, tomatpuré, grönsaksfond, honung, salt, peppar,

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och dela morot i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja, salt och peppar och rosta i ugn ca 20 minuter.
  2. Skala och hacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs vitlöken utan att den tar färg. Tillsätt matvete och fräs med under en minut. Häll på passerade tomater, 1dl vitt vin, 2 msk tomatpuré, 2 msk grönsaksfond, 1msk honung och låt koka under lock i 15minuter. Rör om under tiden och tillsätt 1-2dl vatten om det behövs.
  3. Smaka av tomatveteotton med salt och peppar och blanda ner 1dl riven ost. Lägg upp otton på fyra tallrikar, lägg på rostade rotfrukter och toppa med rostad mandel, smulad fetaost och rucola.
Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.