Gulärtscurry med lime och jordnötter – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Gulärtscurry med lime och jordnötter

fav

Gula ärtor förtjänar så mycket mer än att endast hamna i ärtsoppan. Vi odlar dem själva! De är små näringsbomber och dessutom goda med en härligt nötig smak. Gör dubbel sats av den här ärtcurryn för den passar utmärkt i matlåda! (Ps. det går fint att byta ut ärtor mot  kikärtor på tetra också för snabbare variant.) 

Print

Gulärtscurry med lime och jordnötter

  • Av : Dietistens val
  • Sammanlagd tid : 20 minuter
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

300 g blomkål

5 dl kokta gula ärtor

400 gram krossade tomater

2 dl jordnötssmör (naturellt)

400 ml kokosmjölk

3 myntakvistar

1 dl rostade jordnötter

1 lime

Att ha hemma

2 klyftor vitlök

rapsolja

2 msk curry

1 msk chiliflakes

salt och peppar

Serveringsförslag

2 dl matgryn, t ex matvete, mathavre eller kvarngryn

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en kastrull med olja och curry utan att den tar färg.

Dela blomkålen i mindre bitar och häll i kastrullen ihop med ärtor, krossade tomater, jordnötssmör, kokosmjölk och chiliflakes. Rör om och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Toppa grytan med mynta och jordnötter. Servera med limeklyftor och ditt val av tillbehör.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.