Svepet – havredryck, Vasaloppet och två nya bebisar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – havredryck, Vasaloppet och två nya bebisar

Det här svepet innehåller reklam för Food Pharmacys nya prehabserie Nutrient Hunter

God torsdag! Ann Fernholm har skrivit ett öppet brev till Oatly, folk som åker Vasaloppet förlänger sitt liv med ca 7 år jämfört med individer som inte motionerar och så har Food Pharmacy fått tillökning. Här är veckans viktigaste nyheter.

I går publicerade Ann Fernholm ett öppet brev som hon har skickat till Oatly, där hon undrar om de följer lagstiftningen kring tillsatt socker. I brevet skriver hon bland annat att det i Oatlys havredryck finns lika mycket maltos som i öl, vilket ger ett snabbt blodsockerpåslag. Som den nyfikna reporter hon är har hon låtit en person har typ 1-diabetes göra ett experiment. Ena dagen drack han 2,5 dl havredryck, och andra dagen åt han motsvarande mängd kolhydrater från mathavre (totalt 29 gram) som han kokade. Sedan mätte han sitt blodsocker var 15:e minut.

Resultatet?

På havredrycken steg blodsockret från 4,5 till 10 mmol/l, en ökning med totalt 5,5 enheter. När blodsockret efter 45 minuter gick över 8,5 mmol/l tog han två enheter insulin för att få ner det. 

På mathavren steg det från 4,1 till 6,5 mmol/l, en ökning om 2,4 enheter. Eftersom det aldrig blev någon hög topp krävdes inget extra insulin för att hantera mathavren. (Läs mer om hur han gjorde experiment via denna länk.) Och här kan du läsa Anns öppna brev.

Tre saker du kan göra för din hälsa här och nu

Forskaren och författaren Erik Hemmingsson har skrivit en ny krönika om motion och träning, hälsosam mat och socialt umgänge. Visste du att tennisspelare lever nästan 10 år längre än de som inte motionerar? Och att de som åker Vasaloppet förlänger sitt liv med cirka 7 år med samma grupp människor?

Och när det kommer till socialt umgänge så är det faktiskt inte bara människor som du kan umgås med, utan även hundar. Det börjar komma allt mer forskning på hur hundar hjälper oss att må bättre. Tänk om varje förskola, skola, serviceboende och äldrevårdshem i landet kunde ha sin egen hund? Om detta skriver Erik här.

Våra nya tillskott för magen är här!

Välkommen till världen säger vi till Nutrient Hunter by Food Pharmacy och magens och immunförsvarets nya bästisar: probiotikan Gut Flora och fiberblandningen Gut Flora Fibers.

Gut Flora är ett nytt tillskott av probiotika som identifierades och karakteriserades i ett stort EU-projekt. Målet med projektet var att ta fram nya probiotika från biologiska prover från friska individer som uppnått en hög ålder.

Och Gut Flora Fibers då? Jo du, det är en fiberblandning med fyra av Food Pharmacys favoritfibrer samt en ny stjärna på himlen – EpiCor®. Många av oss når inte upp till den rekommenderade mängden fibrer, minst 25 g per dag, och då är den här fiberblandningen ett bra tillskott. Och för dig som vill hålla extra koll på ditt kolesterol kan vi berätta att betaglukan från havre har visat sig bidra till att bibehålla normala nivåer av kolesterol i blodet vid ett dagligt intag av 3 g.

Du hittar probiotikan här, fiberblandningen här och här kan du köpa dem tillsammans och på så vis spara 10%.

Ha en fin torsdag!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.