Svepet – Oatly, blodsocker och gulärtscurry – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – Oatly, blodsocker och gulärtscurry

Hej där näringsjägare! Ann Fernholm har fått svar från Oatly, du gör klokt i att jaga fibrer och så här kan du bromsa ditt åldrande. Här är veckans viktigaste nyheter på foodpharmacy.se.

Ann Fernholms öppna brev till Oatly skapade något av en läsarstorm förra veckan. Ingen havredrickande läsare lämnades nog oberörd när de förstod hur mycket havredrycken påverkar vårt blodsocker. Ett par dagar senare publicerade vi Oatlys svar där de anser att det är fel av Ann att jämföra havre i fast och flytande form. Läs svaret här.

The Botanical Guppy

Tro inte att vår köksträdgård gått i ide bara för att det börjar bli lite kallare om nätterna. Nä du, köksträdgården blommar och sprakar mer än någonsin. Om du är det minsta intresserad av odling så tycker vi att du omedelbums ska gå in och följa Catarina på hennes instagramkonto @thebotanicalguppy. Det är ett SUPERFINT konto för alla som vill dra igång en egen köksträdgård, oavsett om den är i miniformat på en balkong eller i större format i en trädgård. Nu senaste veckan har det handlat bland annat om hur (och när!) du bäst skördar dina tomater, hur du lyckas med din sensommarsådd samt får till en vacker bukett av vilda blommor. Följ här nu!

Is it possible to reverse aging?

Tydligen ja, genom att hålla koll på ditt blodsocker och se över din livsstil. Ny spännande artikel signerad Graeme Jones om hur du bromsar åldrandet hittar du här. Och vill du läsa vad mr Jones skrivit tidigare så hittar du alla hans artiklar här.

Gulärtscurry med lime och jordnötter

Gula ärtor förtjänar så mycket mer än att bara hamna i ärtsoppan – de är små näringsbomber och dessutom goda med en härligt nötig smak. Nytt gott recept från våra gästskribenter Dietistens Val hittar du här. Toppen att göra dubbel sats av för grytan passar utmärkt i matlåda! Och förlåt lilla ärtsoppan, det var inte alls meningen att baktala dig – vi gillar dig OCKSÅ. Ville liksom bara påminna om att det finns alternativ…

Näringsjägarna på äventyr i Trosa!

I slutet av förra veckan begav vi oss till Trosa för att föreläsa på Trosa Kvarn. Första föreläsningen sedan januari så det kändes både kul och lite nervöst, men tack vare en fantastiskt härlig och vetgirig publik som satt på behörigt avstånd till varandra så blev det en otroligt kul och lyckad föreläsning. Varmt tack till alla näringsjägare som kom!

Och med de bevingade orden önskar vi dig en fortsatt fin vecka. Kram!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.