Våra bästa recept och tillbehör till kräftskivan – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Våra bästa recept och tillbehör till kräftskivan

fav

Planerar du att ha en kräftskiva och funderar på vad du ska bjuda på? Vill du få in något grönt på middagsbordet? Kanske sugen på ett alkoholfritt alternativ till snapsen? Grattis, då har du hittat helt rätt. Vi har samlat våra bästa recept och tillbehör till kräftskivan – från fördrink till efterrätt.

Festlig fördrink utan alkohol

Vi har sagt det förut och vi säger det igen – blanda smaksatt vinäger och bubbelvatten så får du en härlig drink. Servera den i champagneglas så blir det ännu festligare! Vill du vara riktigt ambitiös så gör du som vi och fryser in ätbara blommor i iskuber (obs! inget vi gör till vardags – faktiskt första gången någonsin). Eller så toppar du helt enkelt drinken med en fryst jordgubbe.

Food Pharmacys alkoholfria snaps med gurkmeja, pepparrot och ingefära

Det här receptet får ersätta OP:n på alla våra framtida kräftskivor från och med nu. En bonus – du kan dricka den ihop med barnen. River så gott i magen!

1 liter vatten
50 g skivad pepparrot
50 g färsk gurkmeja
250 gram färsk ingefära
3 citroner
1 tsk hela svartpepparkorn, mortlade
1 tsk malen kanel
1/2 tsk kryddnejlika

Sjud alla ingredienser i en kvart. Låt svalna. Sila och häll upp snapsen i en flaska. Räcker till ett tjugotal shots och håller i flera veckor i kylen!

Glutenfritt rostbröd

Vi älskar både doften och smaken av rostat bröd, men eftersom vi har glutenintolerans i familjen har det blivit lite mindre av den varan de senaste åren. De frysta glutenfria rostbröden som finns i vår butik håller helt enkelt inte måttet! Till skillnad från det här brödet. Jisses vilket hit! Du hittar receptet här.

Vegansk dillmajonnäs

Japp, vi har blivit något av experter på att göra egen majonnäs utan ägg. Faktum är att vi föredrar den här framför den vanliga! Vår variant görs på bland annat sojadryck och rapsolja men var bara noga med att du väljer en mild kallpressad rapsolja för att rapsoljan inte ska ta över smaken helt.

1 dl osötad sojadryck
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger

2–2 1/2 dl mild kallpressad rapsolja
salt & nymalen svartpeppar
dill
pressad citron

Mixa ihop sojadryck, senap och vinäger med en stavmixer. Tillsätt oljan långsamt, i en fin stråle, medan du fortsätter mixa till en tjock majonnäs. Vill du ha en ännu fastare konsistens tillsätter du ytterligare en halv deciliter olja till medan du fortsätter att mixa. Blanda ner massvis med dill, en skvätt pressad citron, salt och peppar.

Blomkålspizza med Västerbottenost och kantareller

Det är inte det att vi inte gillar Västerbottenpaj men vi är väl inte tokiga i det heller. Och ibland känner man ju faktiskt för att förnya sig. Sagt och gjort – till årets kräftskiva gjorde vi en pizza på blomkålsbotten och toppade den med Västerbottenost och kantareller. Du milde så gott! Du hittar receptet här.

Fänkålssallad med äpple, citron och honung

Det är nog inte bara vi som gillar att få in lite grönsaker och fibrer på kräftskivan? Den här salladen med bland annat fänkål och äpple har vi snott rakt av från Ernst Kirchsteiger och den passade SÅ bra på augustibordet. Du hittar salladen här.

Glutenfri morotskaka med magisk cashewfrosting

Den här kakan var utan tvekan den vi lade mest tid av allt på hela kräftskivan. Både i jakten på det perfekta receptet, tillverkningen av frostingen (väl värd tiden ska dock tilläggas) samt dekorationen. Den blev så lyckad att den var värd ett helt eget inlägg. Allt annat hade varit konsigt. Du hittar receptet här.

Andra recept från Food Pharmacy som passar finfint på en kräftskiva:

Somrig potatislimpa med dill

Kronärtskocka med krondill och vegans majonnäs

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Har ni några tips på bra oljor att använda sig av i majon? Dom ja har testat har tyvärr gett allt för mycket smak.

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.