fbpx Print

Koreanska Fish Tacos

Scale

Ingredients

Fisk

600 g vit fisk (vi hade kolja)

rapsolja till stekning

Marinad

4 msk tamarisoja

1 msk vinäger

1 msk honung

3 rivna vitlöksklyftor

2 tsk riven ingefära

1 msk sesamolja

nymald svartpeppar

Sås

1 1/2 dl majonnäs (recept här)

1 msk tamarisoja

1 msk shirazasås

2 msk rostade sesamfrön

1 riven vitlöksklyfta

Till servering

tortillabröd, tacoskal, savoykål eller stora salladsblad

kimchi

strimlad röd- eller vitkål (eller både och)

klyftade plommontomater

tärnad gurka

picklad rödlök (recept här)

1 knippe koriander

1 lime, i klyftor

Instructions

Börja med att röra ihop marinaden. Skär fisken i kuber och blanda väl med marinaden. Låt stå i minst 30 minuter. Rör ihop såsen och ställ åt sidan. Stek fisken i lite olja. Serera i bröden/skalen/kålen/salladsbladen med den heta såsen och de andra tillbehören. Toppa med koriander och nypressad lime.

Notes

TIPS!

Rookie style for you! Savoykål är ett så bra substitut för tortillabröd.