3 dl kokta svarta bönor, sköljda (1 tetra = 380g)
1 dl rostade pumpakärnor
100g Eldost, stek/grillost eller halloumi
1 dl grovhackad
färsk timjan
1 klyfta vitlök
3 msk potatismjöl
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
rapsolja
Mixa bönor och pumpafrön grovt (det ska finnas bitar kvar). Riv ner vitlök, ost och blanda med potatismjöl, timjan, chiliflakes och 2 msk olja. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och stek i en panna med olja, ca 4 min på varje sida.
Goda som burgare i bröd med dressing, med rostade rotfrukter och en klick chipotlemajonnäs. Eller gör som vi gjorde senast: koka mathavre (quinoa eller hirs går lika bra) och blanda med en citronvinegrette. Gör en morotshummus (eller köp en färdig!). Servera biffarna med den citrondressade mathavren, en klick morotshummus och ugnsbakad pumpa och vitkål.