Svepet – Havredrycksindustrin, bröstcancermånaden och åldrande – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – Havredrycksindustrin, bröstcancermånaden och åldrande

Hej där näringsjägare! Nya metoder mot åldrande, bröstcancermånaden och vad tusan ska du nu ha för mjölk i kaffet? Här är veckans viktigaste nyheter på foodpharmacy.se.

Idag är det Bröstcancerdagen. Och därför är vi extra glada över att kunna berätta att vi har en ny gästskribent, nämligen Camilla Ahlqvist. Camilla är en holistisk kock och yogalärare från New York som just nu bor i Sverige. När Camilla var 27 år fick hon diagnosen bröstcancer, samma sjukdom som hennes mamma hade gått bort i. Hos oss kommer Camilla berätta om sin resa men också om mycket annat. Läs hennes första krönika här.

Nya metoder mot åldrande

Att äta bra och leva balanserat är grunden till ett hälsosamt och långt liv, men nu öppnar sig nya vägar mot fler friska år. Forskningen om åldrandeprocesser börjar ta fart och det kan innebära nya medicinska behandlingar och hälsorutiner som skyddar mot tidens tand. Det här är en spännande utveckling som vetenskaps- och konsumentjournalisten Dag Kättström kommer att spegla i några inlägg framöver här på foodpharmacy.se. Du hittar hans första artikel här.

4 saker jag önskat jag vetat när jag var sjuk 

För 8 år sedan var vår gästskribent, författaren Helena Önneby, mitt i sin egen hälsoresa. Hon var väldigt sjuk men hade påbörjat en omfattande livsomställning som så småningom skulle leda till ett symtomfritt och friskt liv. Men det visste hon ju inte då… Helenas senaste artikel handlar om vad hon skulle vilja säga till denna 30-åring, som kämpade med sin hälsa, i karriären och i att hitta sig själv mitt i en livskris? Läs artikeln här.

Våra bästa recept på pannkakor

Vi älskar pannkakor. Till frukost, lunch och middag. I bersån eller köket. På skolutflykten eller skogspromenaden. Och beroende på vad vi är på för humör så fyller vi dem med olika saker – frukter, bär, vispad grädde, nötsmör, bönor eller tomater. Med det här inlägget hoppas vi kunna tillfredsställa alla smaker. Här har du våra 5 bästa recept på pannkakor!

Vad ska vi ha i kaffet nu då?

Sällan har väl en brevväxling blivit så uppmärksammad som den senaste veckans brevväxling mellan Ann Fernholm och Oatly. Ungefär samma dag som vi publicerade era vanligaste frågor om havredryck (läs mer här) gick vi in i poddstudion med Ann. I veckans avsnitt berättar hon bland annat hur det kommer sig att hon överhuvudtaget började granska havredrycksindustrin och svarar på era vanligaste frågor. Lyssna på avsnittet här eller här.

Och därmed önskar vi dig en fortsatt fin vecka!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.