Svepet - kaffemjölk, butter masala och oxalater – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – kaffemjölk, butter masala och oxalater

Hallå där! Vilken mjölk ska vi nu ha i kaffet, en butter masala som ger oss huvudbry och är oxalater giftiga? Här är veckans viktigaste artiklar på bloggen.

Är oxalater giftiga?

Borde jag undvika dem även om jag inte är njursjuk? Hjälp, jag trodde jag var nyttig som åt massa grönsaker men nu har jag förstått att oxalater i grönsaker kan vara gifta? Ja du, den senaste tiden har frågorna på oxalater strömmat in. Så vi satte oss i poddstudion tillsammans med Clinical Physiologist Graeme Jones och försökte reda ut vad som gäller. Läs mer här och lyssna framför allt här.

butter masala

Ny Butter masala på bloggen

Vi ÄLSKAR indisk mat. Faktum är att vi älskar det så mycket att det skapar problem i våra liv. Varje gång vi ska laga indiskt uppstår nämligen en inre konflikt. Ska vi laga Palak Paneer eller Butter Masala? Den här veckan vann Butter Masala. Den här varianten med vit fisk är väldigt spännande tycker vi. En underbart god och hälsosam gryta. Och gillar du inte fisk så byter du enkelt ut den mot någon form av ost, till exempel Indiens hushållsost: paner.

Paul Svensson på besök i vår köksträdgård

Eller, det var rättare sagt våra purjolökar som fick hälsa på hemma hos Paul. Visste du förresten att Paul kan trolla? Det han lagade med så enkla medel – våra purjolökar, lite honung och och färska kantareller – blev verkligen helt magiskt gott! Här hittar du hela receptet. Och här börjar du genast följa vårt nya favoritkonto inom odling: @thebotanicalguppy.

havremjölk

Men, vad ska jag nu ha i kaffet?

Så lyder den vanligaste frågan vi fått sedan vi publicerade Anns öppna brev till Oatly förra veckan. Varpå Ann rekommenderar egen havredryck. Det här receptet är så enkelt att du kan lägga det på minnet. Vi tycker att det blev riktigt gott. Inte supersexigt, men perfekt i gröten eller som bas i din chokladmilkshake. Om det sedan platsar i kaffet eller inte, det är vi osäkra på. På den tiden vi själva hade imjölk i kaffet var vi väldigt kinkiga och vill minnas att den hemmagjorda varianten inte riktigt levde upp till våra krav. Men det kanske är en vanesak?

Öppet brev till Cancerfonden och Bröstcancerfonden

Och på tal om Ann så har hon skrivit ytterligare ett öppet brev. Och den här gången gäller det kanelbullar! Läs hennes öppna brev här, och läs sedan svaren från Cancerfonden här och Bröstcancerfonden här.

Mind your head

Dr Paul Clayton har publicerat en ny krönika på bloggen och den här gången handlar det om demens och Alzheimers. Risken att drabbas av demens kan bland annat minska genom att kontrollera blodtrycket and Clothing parameters (?), men vad gäller för Alzheimer’s? Läs mer här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.