fbpx Print

Champinjonsoppa med palsternacka och timjan

Scale

Ingredienser

200 gram champinjoner

2 palsternackor

1 gul lök

2,5 dl kokosmjölk

1 msk timjan, färsk eller torkad

2 msk coconut aminos

1 nypa salt

1 msk citronjuice

4 dl vatten

3 msk kokosolja eller olivolja

Instruktioner

Använd en stor och djup stekpanna eller en kastrull. Hacka löken, skala och dela palsternackorna i små bitar. Stek tillsammans på medelvärme i kokosolja/olivolja tills allt blivit nästan mjukt. Lägg undan. Diska inte ur stekpannan.

Skiva eller dela champinjonerna. Stek tills de fått fin färg. Salta. Lägg tillbaka lök och palsternacka i pannan.

Häll i kokosmjölk, vatten och tillsätt timjan och låt koka ihop en aning.  Häll sist i coconut aminos och citronjuice. Lägg på ett lock och låt puttra ihop på medelvärme i 10-15 minuter.

Ta bort locket och rör om, det ska nu ha kokat ner så att soppan är krämig. Om den fortfarande är lite vattnig så låt den reducera ytterligare en liten stund. Smaka av med mer salt och timjan.