Print

Kolabollar med smak av pepparkaka

Scale

Ingredienser

20 färska dadlar (urkärnade)

1 tsk salt

1/2 dl kallpressad kokosolja

1 tsk vaniljpulver

mörk choklad (minst 70%)

1 msk pepparkakskrydda

små grillpinnar i trä

Instruktioner

Lägg dadlarna i en mixer tillsammans med salt, kokosolja, vaniljpulver och pepparkakskrydda. Mixa tills allt blir blankt och segt, eventuellt tar det lite längre tid än du tror. Rulla sedan smeten till små bollar.

Smält chokladen i ett vattenbad. Stoppa en pinne i varje boll och doppa dem sedan (bollarna alltså) i chokladen. Ställ pinnarna i ett glas tills chokladen har stelnat helt. Ta bort pinnarna ur bollarna.

Grattis, du är nu redo för första advent!

Anteckningar

TIPS!

Quick tip for you! För andra årstider – våga smaksätta med till exempel kardemumma, lakritspulver eller rivet citronskal.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.