Pepparkaksbollar, nya gästskribenter och artikeln som fick oss att börja gråta – Svepet – Food Pharmacy

Svepet, Food Pharmacy

Post image

Pepparkaksbollar, nya gästskribenter och artikeln som fick oss att börja gråta – Svepet

Det är torsdag, november lider som vi alla vet mot sitt slut och medan du plockar fram adventsljusstakarna så tänkte vi att vi sammanfattar veckan som gått på FP. Den här veckan har det bland annat handlat om våra nya gästskribenter, vi bjuder på årets godaste adventgodis och så har vi publicerat en text som fick oss att börja gråta. Här är veckans viktigaste nyheter på FP!

Konsten att förändra en människa

I fredags publicerade vi en ny artikel från Helena Önneby. Helenas artiklar berör oss alltid djupt, men det här var första gången som vi började gråta. Texten träffade oss rakt i hjärta, helt enkelt. Hela hösten har varit kantad av familj och vänner som har det svårt, men trots att vi stått bredvid redo att stötta så har vi alltid inte kunnat bidra så mycket som vi hade önskat. För, precis som Helena skriver, så kan man inte tvinga någon till förändring. Det enda man kan göra är att finnas där. Kravlöst. Kärleksfullt. Och lita på deras egen förmåga att hitta sin egen väg.

Så tack Helena för din text, tajmingen hade inte kunnat vara bättre. Och för dig som missat den så kommer den här.

Hur vet du förresten om du är deprimerad?

På tal om tårar – hur ofta gråter du? Vi själva har alltid haft rätt nära till tårar, men skillnaden de senaste åren är att vi gått från att gråta till när Lejonet Aslan dör i Landet Narnia eller i empati när andra är ledsna, till att gråta för oss själva, på egen hand.

Därför var det så skönt att läsa Aprils senaste artikel (du hittar den här) om att tårar är detox för själen och bli påminda om att tårar visar att du har medkänsla för dig själv. Tyvärr sammankopplar många av oss gråt med svaghet och detta har gjort att vi ofta känner oss dåliga när vi gråter. Vilket i sin tur kan gjort att vi har stagnerad oförlöst sorg inom oss som tynger ner och i förlängningen gör att vi har svårt att känna glädje och livslust…

Om du känner att du behöver träna på dina emotionella muskler så har Aprils EQ Gym en workshop nu på söndag med en meditativ övning (alldeles gratis). Boka din plats här!

Fem nya gästskribenter!

Vi växer ju så det knakar och de senaste månaderna har vårt jaktlag utökats med så mycket som nio olika kockar, dietister och andra experter inom nutrition. I den här inlägget presenterar vi fem av dem. Vilka? Ja, det får du svaret på här.

2020: ett galet år, men…

Få människor kunde förutsäga allt som 2020 hittills har innehållit, där vi på många sätt kollektivt utsatts för prövningar som nog få av oss stött på tidigare. Men även om det är lätt att älta det negativa så vill Erik Hemmingsson i sin senaste artikel lyfta fram hur vi kan välja att se på kriser på ett positivt sätt, t ex som en källa till utveckling och omstart. Läs bums här.

Första advent nu på söndag. Och vinnaren är…

I mitten av veckan delade vi fyra perfekta recept för advent och lät er rösta på vilket som ska publiceras i morgon. Samtliga recept fick många röster men det var ett av dem som utmärkte sig lite extra. Nämligen våra helt magiska kolabollar med pepparkakssmak! Så välkommen tillbaka in på FP i morgon, för då delar vi detta oslagbart goda recept.

Och därmed sätter vi punkt och önskar er en fortsatt jättefin vecka!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.