fbpx Print

Bouillabaisse à la FP

Scale

Ingredienser

Soppa

1 gul lök

1/2 purjolök

4 vitlöksklyftor

5 tomater

ennäve (ca 100g) sockerärter

1morot

1fänkål

1,2 liter grönsaksbuljong

saften från 1/2 apelsin

1 msk torkad basilika

1 msk torkad timjan

1 lagerblad

1 paket (1/2 g) saffran

1 för vitabönor (cirka 400 g)

2 msk finhackad persilja

salt & nymalen svartpeppar

Raw rouille

1 potatis (rå)

23 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad basilika

1 krm cayennepeppar

1/2 dl olivolja

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skala och hacka lök, purjolök och vitlök. Skär tomaterna stora bitar. Dela sockerärtorna på mitten och skiva moroten och fänkålen.

Koka upp grönsaksbuljongen tillsammans med apelsinsaft, torkade örter, saffran och grönsakerna. Låt koka uppoch sedan sjuda snällt tills grönsakerna intagit rätt konsistens (cirka 10minuter). Smaka av med salt och peppar.

Passa på att göra rouillen medan du väntar. Lägg allt i en mixer (potatisen ska alltså vara rå) och kör till lagom konsistens.

Häll av och skölj bönorna. Blanda ner bönor och finhackad persilja strax före servering med rouillen vid sidan av.

Anteckningar

TIPS!

Rookie style for you! Vill du ha fisk eller räkor i så är det fritt fram! Släng i dem mot slutet då, några minuter före servering.

Nutrition