Print

Chokladmousse extraordinaire

Scale

Ingredienser

Mousse

10 färska dadlar (urkärnade)

1 dl raw kakao

4 msk kokosgrädde

3 avokador

Topping

1/2 dl bovete

färska fikon

färska blåbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 70 grader. Lägg bovetet i en finmaskig sil. Koka upp vatten och häll över. Låt rinna av och ställ in i ugnen. Rör om då och då. Ta ut när det ser färdigt ut och har blivit krispigt, det tar cirka 2 timmar.

Kör dadlarna, kakaon och kokosgrädden i en mixer. Tillsätt kakaon och kokosgrädden tills det blir mjuk och fluffigt. Smaka av med en onödigt stor sked.

Häll upp chokladmoussen i fyra glas och servera med färska fikon skurna i båtar, blåbär och bovetet.

Anteckningar

TIPS!

Rookie style for you! Om du bara har fått tag på torkade dadlar sådan du blötlägga dem några timmar så att de mjuknar.

Nutrition

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.