fbpx Print

Chokladmousse extraordinaire

Scale

Ingredienser

Mousse

10 färska dadlar (urkärnade)

1 dl raw kakao

4 msk kokosgrädde

3 avokador

Topping

1/2 dl bovete

färska fikon

färska blåbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 70 grader. Lägg bovetet i en finmaskig sil. Koka upp vatten och häll över. Låt rinna av och ställ in i ugnen. Rör om då och då. Ta ut när det ser färdigt ut och har blivit krispigt, det tar cirka 2 timmar.

Kör dadlarna, kakaon och kokosgrädden i en mixer. Tillsätt kakaon och kokosgrädden tills det blir mjuk och fluffigt. Smaka av med en onödigt stor sked.

Häll upp chokladmoussen i fyra glas och servera med färska fikon skurna i båtar, blåbär och bovetet.

Anteckningar

TIPS!

Rookie style for you! Om du bara har fått tag på torkade dadlar sådan du blötlägga dem några timmar så att de mjuknar.

Nutrition