Print

Chokladsalami – Salame di Cioccolata

Scale

Ingredienser

250 g torkade fikon

100 g färska dadlar

1 tsk malen kanel

100 g mörk choklad

40 g naturella hasselnötter

40 g naturella pistagenötter

40 g naturella mandlar

Instruktioner

Klipp bort skaftet på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixafikon, dadlar, choklad, kanel och hasselnötter i din mixer (addera lite vatten och smeten känns för torr). Hacka pistagenötterna och mandlarna grovt och vänd ner för hand i massan.

Forma smeten till en rulle. Vira in den i smör- eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna prydligt med ett snöre. Låt chokladsalamin hämta krafterna i minst ett dygn i kylskåpet innan du serverar den.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.