Fyra till nya gästskribenter på FP – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Fyra till nya gästskribenter på FP

Vi börjar som sagt bli ett litet glatt näringsjagargäng på FP, och idag tänkte vi berätta om de fyra sista tillskotten. Fast två av dem sitter ihop, precis som vi gör, så de räknas egentligen bara som en.

Dietistens val
Säg hej till Caroline och Johanna – legitimerade dietister, kokboksförtattare och föreläsare som skriver tillsammans under artistnamnet “Dietistens val”. Med en fot i lantbruket och en i restaurangköket ligger intresset för svenska råvaror dem varmt om hjärtat, och de har ett stort intresse för mat som är hållbar, god och gör gott för hälsan. Hos oss har de gått från klarhet till klarhet och deras citronbakad fisk med feta, tomat och basilikaolja har gått varm här hemma sedan i somras. Här hittar du den och här är deras senaste recept på hasselbackspumpa med tahini och valnötter (slurp).

Cecilia Nisbet Nilsson
Cecilia Nisbet Nilsson är certifierad kostrådgivare och hälsokonsult inom autoimmun kost, så kallad AIP. Cecilia har författat flera kokböcker med autoimmun kost, bland annat Den läkande maten och Det autoimmuna köket. Som körsbäret på toppen är hon dessutom medicinjournalist och skriver regelbundet artiklar på Swedish Paleo där hon även driver Paleoklubben. Hos oss delar hon sina bästa recept och lär oss allt och lite till om det autoimmuna köket. Testa hennes kokossnittar här, eller varför inte hennes AIP-knäckebröd här.

The Botanical Guppy
Om du följer oss på instagram så kan du väl ändå inte ha undgått att vi har byggt världens drömmigaste köksträdgård i Mias trädgård? Vi skulle givetvis vilja ta åt oss hela äran för detta, men självfallet är det inte vi som står för showen utan Catarina Kuylenstierna. En snöslaskig dag i februari möttes vi på Schmaltz på Nyborgatan i Stockholm, och Catarina berättade om sin dröm om att bygga en FP köksträdgård över ett gott glas rött vin.

Sagt och gjort – snart ett år senare har vi skördat allt ifrån kikärter och tomater till zucchinis och kronärtskockor. Vi har lärt oss tämja svartkål och vi har med nöd och näppe skördat fänkål. Vi har snudd på blivit uppätna av krasse och planen är att skörda både grön- och svartkål på julafton. Ett underbart projekt som gett oss så oändligt mycket lycka och tacksamhet under året. Tack Catarina för det! Du följer hennes underbara instagramkonto här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.