Holiday Snack Board With Saffron Lemon Honey – Food Pharmacy

Cassandra Mechura, Recept

Post image
fav

Holiday Snack Board With Saffron Lemon Honey

fav

The holidays are a time when we have the time to gather together and just be. To talk and connect and have intimate conversations. Even if this year is a smaller gathering than normal for most, we are all finding ways to create the same cozy factor the holidays bring.

Instagram or no Instagram, you have likely not missed the rage over cheese/charcuterie boards. They’re are an easy way to make sure there’s something for everyone and the perfect way to keep everyone one gathered together for fun and lots of chit chat.

But cheese boards don’t have to be centered around cheese and meat. A lot of times the holidays are filled with splurging and indulging on rich and sweet foods but today I wanted to share with you how to make a flavorful snack board, full of holiday flavors yet not centered around the classic items. Plus, I share my holiday saffron and lemon honey that makes just about anything better, not just goat cheese (check out the tip under the recipe card to see other uses for this treat)!

This board is meant as inspiration, so think about your family when putting it together to reflect some of their favorites. Some of my family’s favorites on this snack board are the salty maple cinnamon pecans, the saffron honey over the goat cheese and the allspice pepita and pomegranate hummus.

Below are the recipes for the homemade components of the snack board but also included on mine is: Pistachios, Seed crackers, rye crackers, spelt crackers, Pomegranate seeds, Dried cranberries, Hummus and Dried apple chips.

Print

Saffron Lemon Honey

  • Av : Cassandra Mechura
  • Portioner : 1 burk 1x
Scale

Ingredienser

250 g honung

1 paket saffran

1/2 tsk färsk pressad citronsaft

plus en citronskiva

Instruktioner

Blanda honung, saffran, citronsaft och citronskiva i en kastrull. Värm varsamt på låg temperatur undvik att den kokar då den kan bli lite skummig. (Om det skulle hända så är det bara att låta den kylas ner och skapa av med en sked.)

Anteckningar

TIPS!

Jag gillar att servera den med citronskivan kvar i honungen. Den kan sparas länge upp tills ett år men det är svårt att uppnå eftersom den gör många saker så mycket godare. Typ som tomtegröt, ostar, te, tomatsåser, fisksoppa, osv…..

Print

Salty Maple Cinnamon Pecans

  • Av : Cassandra Mechura
Scale

Ingredienser

23 dl råa pekannötter

1 msk ghee

23 msk lönnsirap

en nypa kanel

en nypa havssalt

Instruktioner

Värm nötterna i en stekpanna med ghee och sirapen. Rör runt under mellan-hög värme tills nötterna börja få lite färg, bara några minuter, undvik att det börjar ryka. Häll över till en tallrik för att svalna men strössla lite kanel och salt ovanpå först.

Print

Kryddpeppar Pepita och Granatäpple Hummus

  • Av : Cassandra Mechura
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

1 dl pumpafrön (pepitas)

1 tsk olivolja

en nypa kryddpeppar

en nypa havssalt

granatäpple

1 paket hummus eller en av Food Pharamacys recept

färsk krossad svart peppar

Instruktioner

Rösta pumpafrön i en stekpanna lite lätt. Häll över olivolja och strössla med kryddpeppar och salt. Låt svalna innan fortsättning med hummusen.

Hummus

Ta hummusen i en skål och gör groppar med en sked. Ringla över lite olivolja och toppa hummusen med de färdiga pepitas plus granatäpple och lite färsk krossad svart peppar.

 

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.