fbpx Print

Rödbetscarpaccio med senapsmajonnäs och hasselnötter

Scale

Ingredienser

500 g rödbetor

1 dl majonnäs (se recept ovan)

2 tsk dijonsenap

2 tsk honung

1/2 dl hasselnötter

50 g rucola

1 msk saft från en pressad apelsin

1/2 tsk flingsalt

Instruktioner

Skär av roten och blasten och skrubba betorna. Hyvla mycket tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg iskallt vatten i tio minuter (för extra krispiga skivor). Häll av vattnet, torka av skivorna och lägg uppe ett stort, platt fat.

Mixa ihop majonnäsen och smaksätt med senap och honung.

Klicka ut majonnäsen på rödbetsskivorna. Grovhacka hasselnötterna och strö över. Toppa med rucola och pressa till sist över apelsinsaften. Strö över ett gott flingsalt.

Anteckningar

TIPS!

Rookie style for you! Om du har lite extra tid – rosta hasselnötterna i några minuter på låg temperatur i en torr panna. En riktigt smakförhöjare, lovar!