fbpx Print

Rödbetssoppa med kummin och pepparrot

Scale

Ingredienser

1 gul lök

1 kg rödbetor

1 tsk senapsfrö

1 tsk hel kummin

1/2 tsk malen kardemumma

3 lagerblad

1 dl torkade röda linser

4 kvistar bladpersilja

1 msk limejuice

1 tsk sesamfrön

5 cm pepparrot, cirka

2 dl yoghurt (ca 3 % fetthalt)

35 dl havredryck

Att ha hemma

rapsolja

2 msk grönsaksfond

salt, peppar

Instruktioner

Skala och hacka lök. Skala alla rödbetor och dela alla utom en i mindre bitar (lägg undan den till senare). Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken med senapsfrö, kummin, kardemumma och lagerblad utan att löken tar färg.

Tillsätt rödbetor, linser samt fond och fyll på med vatten så att rödbetorna täcks. Låt koka under lock i cirka 20 min.

Riv den sparade rödbetan grovt. Hacka persiljan grovt och blanda med rödbetsriv, limejuice och sesamfrön.

Skala och riv pepparroten, blanda med yoghurt och krydda med salt och peppar.

Mixa soppan slät och tillsätt havredryck till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Servera soppan med pepparrotsyoghurt och den rivna rödbetan.