Print

Svartvinbärsglögg med nejlika, kanel och ingefära

Scale

Ingredienser

1 kg svarta vinbär (cirka 1 liter)

2 dl vatten

5 skivor ingefära (totalt cirka 4 cm)

5 kryddnejlikor

2 lagerblad

3 kanelstänger

4 msk fast honung

2 dl kombucha

Tillbehör:

Hackad mandel och russin

Instruktioner

Koka upp vinbär, vatten, ingefära, kryddnejlikor, lagerblad och kanelstänger i en kastrull. Låt koka i cirka 10 minuter på låg värma. Sila genom en saftduk eller durkslag och låt svalna något.

Blanda sedan i honungen och använda gärna en handvisp så att honungen löser sig. Häll i kombuchan. Fyll upp glöggen på saftflaskor och förvara i kylen i max 1 vecka. Servera med hackad mandel och russin.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.