Svartvinbärsglögg, The FP Show och … – Svepet – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svartvinbärsglögg, The FP Show och … – Svepet

Julen närmar sig med stormsteg och den här veckan har vi hunnit koka både svartvinbärsglögg och laga ischoklad på FP. Samt att Paul Clayton har skrivit en ny krönika om fast food och så har vi släppt en helt ny engelska podcast. Det här är veckans viktigaste nyheter på FP!

Vikten av acceptans

Vår FP-skribent Helena Önneby har har verkligen utforskat begreppet, kvaliteten, känslan, innebörden av acceptans på olika sätt i år. Och hennes slutsats, ur alla perspektiv hon undersökt, är densamma, acceptans är vägen framåt. Ju närmre hon har till acceptans desto bättre mår hon, desto bättre blir hennes liv. Läs mer här.

svartvinbärsglögg

Svartvinbärsglögg med kryddnejlika, kanel och ingefära

Är du sugen på ett alkoholfritt och mindre sött alternativ till glögg? Då är vi tre! Får vi föreslå att du kokar upp frysta vinbär med vatten, honung och allehanda julkryddor. Och att du sedan toppar upp med kombucha? Vansinnigt gott, om du frågar oss. Receptet hittar du här.

Paul Clayton: Unsafe at Any Speed

Dr. Paul Clayton har släppt en ny artikel på FP som handlar om fast food och dess nackdelar. Och då kan väl vi också ta tillfället i akt att slå ett slag för hemlagat? Det går absolut att vara näringsjägare och laga mat från grunden utan att för den sakens skulle tillbringa mer tid i köket, vi lovar! Under många år prioriterade vi effektivitet och halv- ochhelfabrikat gjorde entré i våra kök. Näring och tid tillsammans köket fick helt enkelt ge vika när allt skulle gå fort. Men nu, några år senare, är vi många som upplever att det går lite för fort, och plötsligt längtar vi tillbaka till våra rötter: gemenskapen och enkelheten. Oavsett om du väljer att göra hemlagad soppa på några minuter i mixern eller långkok på flera timmar, så ger hemlagad mat oftast mer näring, fibrer och tacksamhet. Läs Dr Claytons artikel här.

The Food Pharmacy Show

Kära damer och herrar, vi har härmed det stora nöjet att berätta att vi äntligen har släppt vår engelska podcast – The Food Pharmacy Show. I denna podcast har vi intervjuat några av de största namnen inom mat och hälsa och det känns så spännande att äntligen ta ett steg utanför Sveriges gränser. I det första avsnittet intervjuar vi Dr Michael Mosleye om allt mellan himmel och jord. Lyssna på detta spännande här.

Food Pharmacy-podden

En vecka till jul men det hindrar oss inte från att kravla oss in i studion, nej sanna våra ord. I veckans avsnitt är tempot är högt. Förvänta dig ingenting annat än tvära och stundtals synnerligen underhållande kast mellan pizzor, omeletter, näringsdrycker mot alzheimers, padelskor och ischokladsgranar.

Lyssna här eller här.

ischoklad

Ischoklad à la Food Pharmacy

I veckan hade vi stort julbak hemma (ett försök att skapa lite julstämning) och bland annat bakade vi den här ischokladen. Succé! Att baka egen ischoklad är både enkelt och nyttigare jämfört med den du köper i affären, och den efterlängtade julstämningen infann sig på ett kick (med lite hjälp från Wham). Här hittar du receptet.

Gratis medlemsskap + vinn en privat session med EQ Gymmet

Det här vill du inte missa! Just nu får alla som går in och följer EQ Gymmet på insta (börja följ här) en gratis prova på-månad (5 gratis meditationstillfällen i veckan)! Och, dessutom så deltar du automatiskt i en utlottning av en gratis session (1 h) med vår husgud Vanessa Paige. Hur blir det bättre än så? In och följ här nu.

Och med det önskar vi dig en fortsatt härlig vecka. Tänk, nästa torsdag är det julafton!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.