4 snabba och billiga budgetsoppor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

4 snabba och billiga budgetsoppor

fav

Vi är på andra sidan jul och nyår och plånboken gapar tom. Vad passar då bättre än en god och värmande soppa till middag? I det här inlägget har vi samlat bloggens fyra mest populära budgetsoppor, som dessutom är både snabba och billiga.

Men innan vi serverar recepten vill vi bara dela med oss av fyra knep som får de sista slantarna att räcka januari ut.

Välj grönsaker i säsong

I januari kan du med gott samvete gå loss på svensk kål, jordärtskocka, lök, palsternacka, kålrot, potatis, broccoli, morötter och rödbetor. Att handla och äta mat efter säsong är både godare, billigare och bättre för miljön.

Köp grönsaker på lösvikt

Att köpa grönsaker på lösvikt är ofta ett enkelt sätt att både få ner kostnaderna och undvika matsvinn. Tänk också på att äta hela grönsaken. Mycket av näringen gömmer sig i blast, stjälk, skal och kärnhus.

Dyk ner i frysdisken

Mat som får ligga för länge i kylen tappar i både näring och fräschör. Att frysa in i tid är ofta mycket bättre och du behöver därför inte vara det minsta rädd för att handla dina grönsaker från frysdisken. Ha också för vana att själv frysa in grönsaker, örter, frukt och bröd.

Gör storkok

Laga stora mängder när du ändå är i farten och frys in. Har du färdig mat hemma blir det också enklare att motstå takeaway, hel- och halvfabrikat när du kommer hem för sent för att både hinna handla och laga mat.

Så, eftersom vi (oftast) lever som vi lär har vi kokat ihop samtliga budgettips till fyra härliga snabba och billiga budgetsoppor.

Snabb spenatsoppa

Supersnabb och enkel, krämig spenatsoppa. Perfekt att laga när du inte har så mycket tid! Få ingredienser som går snabbt att sätta ihop, dessutom lätta att alltid ha hemma. Kombinera soppan med en matig sallad, hummus och/eller ditt favoritbröd. Du hittar receptet här.

Grön ärtsoppa

Ibland (rätt ofta) är det enklaste också det godaste. Det är den här soppan ett levande bevis på! Kombon gröna ärtor + chiliflakes + lime är helt enkelt oslagbar. Du hittar receptet här.

rester

Restsoppa

Hela poängen med att laga en soppa på rester är ju att receptet anpassas efter vilka grönsaker du har hemma. Lite hipp som happ med andra ord, men ganska härligt! Receptet hittar du här.

Kikärtssoppa med champinjoner och timjan

Vår älskade hummus får (tillfälligt) ta en paus i våra liv medan vi gör den här soppan om och om igen i vinter. Jättegod och enkel, och receptet hittar du här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.