fbpx Print

Glutenfritt vitlöksbröd med mandelmjöl

Scale

Ingredienser

Deg

3 dl mandelmjöl

5 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

2 tsk äppelcidervinäger

2 1/4 dl kokande vatten

3 äggvitor

”Vitlökssmör”

1 dl olivolja

12 vitlöksklyftor, pressade

2 msk finhackad färsk persilja

1/2 tsk salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader och blanda samman de torra ingredienserna till brödet. Koka sedan upp vattnet och häll ner det tillsammans med vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar (gärna med elvisp eftersom degen snabbt blir väldigt fast, dock max 30 sekunder om du använder en elvisp).
 
Dela upp degen i tio lika stora bitar som du rullar till små korvar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bröden i nedre delen av ugnen cirka 40–50 minuter. Under tiden bröden gräddas kan du passa på att göra vitlökssoljan.
 
Låt bröden kallna när de är färdiga och dela dem sedan längs med. Bred på vitlöksoljan. Höj värmen på ugnen till 225 grader och grädda bröden i 10-15 minuter tills de är perfekt gyllene!