fbpx

Food Pharmacy, Podd

Post image

Kost och forskning – Food Pharmacy-podden #167

Vi har släppt ett nytt avsnitt av Food Pharmacy-podden och den här veckan handlar det om kost och forskning.

Som konsument är det lätt att tappa bort sig i djungeln av budskap och åsikter om mat och hälsa. Faktiskt till den grad att det ibland känns som att det inte verkar råda någon form av konsensus bland forskare och experter kring vad som egentligen är bra för oss. Eller gör det kanske ändå det trots? Därför intervjuar vi vår ständigt återkommande gäst, den magnifika Ann Fernholm, idag om kost och forskning.

Du kan enkelt lyssna på avsnittet här eller här.

Jo, just det! I veckans avsnitt pratar Ann om tre olika studier. Här kommer länkarna till dem och du vill fördjupa dig ytterligare:

Low-Fat vs Low-Carbohydrate on Weight Loss in Overweight Adults

Ultra-Processed Diets Cause Excess Calorie Intake and Weight Gain: An Inpatient Randomized Controlled Trial of Ad Libitum Food Intake

Effects of Dietary Fructose Restriction on Liver Fat, De Novo Lipogenesis, and Insulin Kinetics in Children with Obesity

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.