fbpx Print

Råraka med svamp, rostade hasselnötter, fetaost och granatäpple

Scale

Ingredienser

2 gula lökar

1 msk rapsolja

800 g potatis

3/4 tsk salt

24 msk rapsolja (till stekning)

Topping

1/2 paket fetaost

250 gram champinjoner

1 msk raposolja

salt & svartpeppar

1/2 dl rostade hackade hasselnötter

1/2 dl granatäpplekärnor (går fint med frysta tinade)

1 dl hackad persilja

Instruktioner

Rårakorna

Skala och skiva löken tunt. Stek oljan på låg värme tills den mjuknat utan att den fått färg. Lätt åt sidan. Skala och skivan potatisen grovt. Krama ur så mycket vätska du bara kan och lägg potatisen tillsammans med löken. Blanda runt med salt. Stek rårakorna i oljan cirka 5 minuter per sida.

Topping

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek i olja tills den fått fin färg, smaka av med salt och peppar. Toppa rårakan med svampen, fetaosten, hasselnötterna, granatäpple och persilja.