2 gula lökar
1 msk rapsolja
800 g potatis
3/4 tsk salt
2–4 msk rapsolja (till stekning)
Topping
1/2 paket fetaost
250 gram champinjoner
1 msk raposolja
salt & svartpeppar
1/2 dl rostade hackade hasselnötter
1/2 dl granatäpplekärnor (går fint med frysta tinade)
1 dl hackad persilja
Skala och skiva löken tunt. Stek oljan på låg värme tills den mjuknat utan att den fått färg. Lätt åt sidan. Skala och skivan potatisen grovt. Krama ur så mycket vätska du bara kan och lägg potatisen tillsammans med löken. Blanda runt med salt. Stek rårakorna i oljan cirka 5 minuter per sida.
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek i olja tills den fått fin färg, smaka av med salt och peppar. Toppa rårakan med svampen, fetaosten, hasselnötterna, granatäpple och persilja.