Broccolox – välkommen till familjen! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Broccolox – välkommen till familjen!

I samarbete med Nutrient Hunter

Om du tittat in i vår shop de senaste veckorna så har du kanske noterat att vi har en ny familjemedlem bland våra kosttillskott? Broccolox är ett torkat bioaktivt pulver av broccoligroddar som vi själva äter varje dag sedan snart ett år tillbaka.

Visste du att broccoli är bland det näringstätaste du kan äta? Jasså, det hade du koll på. Men du kanske inte visste att det i broccoligroddar finns en ännu högre koncentration av några av de ämnen som gör broccolin så nyttig? Dessa ämnen går under namnet fytronutrienter. Fytonutrienter finns naturligt i växter och skyddar växten mot angrepp av till exempel svampar och bakterier, insekter och UV-strålning, och forskning visar att de har en stor potential att påverka hälsan hos oss människor också.

Skyddande effekt på våra celler

Men nu till det bästa… I broccoligroddar finns en fytonutrient som heter sulforafan som visat sig kunna påverka över 200 olika gener som har en skyddande effekt på våra celler. Bland de gener som stimuleras av sulforafan hittar vi bland annat kroppens egna antioxidantgener, antiinflammatoriska gener och avgiftningsgener.

Och detta har ju naturligtvis lett till att det inte bara vi som älskar broccolisgroddar! De små groddarna har väckt stort intresse bland forskare att studera ämnet på människor. Cirka 60 kliniska studier på människor har gjorts hittills på broccoligroddar eller sulforafan, många med lovande resultat. Idag finns 2300 forskningsartiklar om sulforafan i den medicinska databasen PubMed, som utgörs av bland annat djurförsök, ​in vitro​-studier, kliniska studier på människor och reviewartiklar.

I en studie med forskare från bland annat Lunds universitet och Sahlgrenska Akademin såg man att sulforafan sänkte både fasteblodsocker och HbA1c hos diabetiker. I en annan studie på personer med gastrit observerade man att sulforafan minskade tarmbakterien Helicobacter pylori som kan orsaka magsår. Sulforafan har studerats av forskare vid svenska universitet såsom Karolinska Institutet, Lunds universitet och Sahlgrenska Akademin, samt vid några av världens främsta universitet såsom Harvard Medical School och Johns Hopkins School of Medicine.

Så varmt välkommen till familjen, Broccolox!

PS Vi glömde ju att berätta hur viktigt det är att det enzym som aktiverar sulforafan finns i tillräcklig mängd i tillskottet, vilket man har försäkrat med en patenterad torkningsprocess i tillverkningen av just Broccolox. Det här tillskottet innehåller 100% broccoligroddar som har fått växa utan bekämpningsmedel eller andra skadliga kemikalier.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.