Fyra hälsoböcker vi läste i januari – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Fyra hälsoböcker vi läste i januari

(Inlägget innehåller reklamlänkar) Vet inte om det är tillståndet som världen just nu befinner sig i, köldknäppen eller åldern, men vi har börjat läsa mer böcker än vad vi brukar. Alltså missförstå oss rätt, vi har alltid varit och kommer alltid att räkna oss som läslöss. Men det är bara det att tiden inte alltid räcker till. Men den här månaden fick vi som sagt till det! Och det blev varken Jane Eyre eller Kulla-Gulla som fick pryda nattygsbordet, utan fyra hälsoböcker.

24-timmarskoden

Den här månaden plöjde vi båda två 24-timmarskoden (adlink) av Satchin Panda. Vilket mästerverk! I korthet handlar boken om hur ett tidsbegränsat matintag påverkar både ditt humör, din ämnesomsättning och ditt immunförsvar. Och även om vi själva kört periodisk fasta under rätt många år så lärde vi oss massa nytt från den här lilla bibeln.

Är du ingen läsuggla utan föredrar att lyssna så kan vi rekommendera vår engelska podd The Food Pharmacy Show där vi intervjuar Mr Panda om vikten av att följa sin dygnsrytm. Avsnittet släpps nu på söndag och du hittar det här och här.

Healing Yoga

Den här månaden hade vi också lyckan att komma över ett exemplar av Jennie Liljefors bok Healing Yoga (adlink). Jennie är certifierad yogalärare och den här boken handlar om yoga ur ett läkande perspektiv. Den lyfter ämnen som posttraumatiskt stressyndrom, infertilitet och klimakteriebesvär. Dessutom är det oerhört vacker, en riktig liten pärla som man blir lugn och glad av varenda gång man bläddrar i den.

Är du en känsloätare?

Den här boken har några år på nacken men det gör den inte ett dugg mindre aktuell så vi läste faktiskt om den i veckan. I sin bok Är du en känsloätare? (adlink) blir vi riktigt utmanade av journalisten och författaren Maggan Hägglund. På ett bra sätt, alltså. Vad skulle till exempel hända om vi vågade möta våra känslor istället för att äta bort dem? I den här boken står aha-upplevelserna på rad. Den slukade oss helt, både första och andra gången.

Blå berg, Grön mat, Orange vin

Den här fantastiska kokboken med recept och berättelser från Georgien, fick vi upp ögonen för eftersom Anastasia Lundqvist precis har börjat skriva krönikor och ta fram recept för oss. Blå berg, Grön mat, Orange vin (adlink) är en fantastisk bok och matresa genom Europas sydostligaste utpost.

På vårt första möte med Anastasia hade hon med sig några av sakerna från boken, bland annat fermenterade tomater, fermenterade kantareller och bakad mjölk. Låter det spännande? Ja, men då kommer du att älska den här boken.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.