Januari – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Januari

I förrgår tog vi farväl av januari och vi är härmed en månad närmare vår favoritårstid våren. Så underbart! Gillar vintern också – snö, längdskidor, varm choklad, rimfrost i skägget (dock inte vårt) och vinterbad – men gud, ingen minusgrad i världen slår den första vårdagen.

Men ingen idé att gå händelserna i förväg. Låt oss sammanfatta årets första månad!

*

Månadens läsning: Den här månaden plöjde vi båda två 24-timmarskoden av Satchin Panda. Så intressant och välskriven. Är du ingen läsuggla utan föredrar att lyssna så kan vi rekommendera kommande avsnitt av vår engelska podd “The Food Pharmacy Show” där vi intervjuar Mr Panda om vikten av att följa sin dygnsrytm. Håll utkik här!

*

Månadens podd: Hade en liten poddsvacka strax före jul så gick nästan helt och hållet över till att lyssna på musik, men den svackan är ett minne blott sedan vi återupptäckte P3 Historia. Älskar dessa små historielektioner om allt ifrån Julius Cesar till Drottning Njinga. Fem av fem gurkmejashots om du frågar oss!

*

Månadens middag: Eftersom Mia flyttar i månadsskiftet och just nu är mellan två boenden så har det i ärlighetens namn inte blivit så mycket matlagning de senaste veckorna. Paniken i morse när hon skulle dricka kaffe och insåg att hon varken hade kaffekokare eller kopp! Men bland det godaste vi har lagat på jobbet i januari var nog det här glutenfria vitlöksbrödet som är bakat på mandelmjöl!

*

Månadens samarbete: Nu blir det lite reklam men som de sömnnördar vi är så är vi så malliga över att ha börjat samarbeta med Sleep Cycle (reklamlänk). Sömn är ju tillsammans med mat och motion bland de viktigaste pusselbitarna när det kommer till att optimera sin hälsa, och genom den här appen kan du lägga ditt eget sömnpussel och göra små förbättringar och justeringar som förbättrar din sömn.

*

Månadens roligaste: Att Mia fått en kattunge av vår bästis Ninni! Han ska heta Whistler och flyttar in i mitten av april. Kan även passa på att tipsa om det här instagramkontot (om du inte redan är de av de 888.000 svenskar som följer det?). På temat roligt alltså.

*

Månadens motion: Skidor och padel. På delad första plats.

*

Månadens tv-serie: The Queen’s Gambit (om du frågar Mia) och Le Bureau Des Legends (om du frågar Lina).

*

Månadens grönsak: Nä men vi svarar väl vitlök i vanlig ordning. Vilken månad toppar inte vitlök vår favoritlista liksom?

*

Månadens låt: Lyssnade precis på den här dokumentären så måste nog svara Whitney Houston. Svårt att välja låt bara… Eller vad tusan, veckans låt får blir den här dansdängan så klart!

Och därmed stänger vi januari med varsitt stort leende på läpparna och fluffiga snöflingor i luggen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.