fbpx Print

Morotssoppa med jordnötspesto

Scale

Ingredienser

2 klyftor vitlök

6 cm ingefära

1 röd chili

1 kg morötter + 2 morötter till

2 dl rosade jordnötter

2 tetra kokosmjölk (à 250ml)

2 lime

Att ha hemma

2 msk rapsolja

2 msk grönsaksfond

1 msk soja

1 tsk honung

salt och peppar

Instruktioner

Skala och hacka vitlök och ingefära. Hacka chili och slanta alla morötter, utom två. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili tills löken mjuknat men inte tagit färg. Tillsätt morötter och fond. Fyll på med vatten så att morötterna precis täcks och låt koka tills morötterna är mjuka, ca 15 min.

Riv de två sparade morötterna grovt. Riv zest från en lime. Mixa jordnötterna och tillsätt soja, honung och 1 msk limejuice. Späd med vatten tills du får en lagom krämig konsistens. 

Häll av lite av kokvattnet från morötterna men spara det. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölk och späd med kokvattnet tills önskad konsistens och smaka av med limejuice, salt och peppar. Servera soppan het och toppa morotsriv, jordnötspesto och limezest.