fbpx Print

Semlor för näringsjägare

Bullar

2 ägg

1 dl naturell yoghurt

50 g kokosolja (mjuk)

1 nypa salt

1 tsk kardemumma

2 tsk bakpulver

1/2 dl honung

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 dl pofiber

Mandelmassa

2 dl mandelmjöl

3-4 msk kokosmjölk

2 msk honung

Tillbehör

Vispad grädde (valfri sort)

Rismjöl (eller liknande) att pudra över semlorna

Ingredienser

Sätt ugnen på 185 grader. Vispa ihop ägg, yoghurt, kokosolja, salt, kardemumma, bakpulver och honung. Vänd ner mandelmjölet, fiberhusken och pofiber omsorgsfullt. Låt stå och “jäsa” i 10 minuter.

Forma åtta bullar och lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bullarna i cirka 25 minuter eller tills de nte är degiga i mitten (testa med en provsticka). Låt svalna.

Rör ihop ingredienserna till mandelmassan. Skär av toppen på bullarna, gröp ur en grop och klicka i mandelmassa. Toppa med grädde. Lägg på locket igen och pudra med “florsockret”.