Svepet – Jennie Liljefors, morotssoppa och modet att stanna upp – Food Pharmacy

Svepet, Food Pharmacy

Post image

Svepet – Jennie Liljefors, morotssoppa och modet att stanna upp

Äntligen torsdag och vad betyder det? Jo, förutom att vi förväntas äta ärtsoppa så är det ju dags för veckans svep. Den här veckan har vi intervjuat Jennie Liljefors i podden, presenterat två nya gästskribenter, ätit världens godaste morotssoppa och publicerat en krönika om att ha modet att stanna upp. Här är veckans viktigaste nyheter på FP!

Vet du förresten varför man äter ärtsoppa på just torsdagar? Jo, för på medeltiden när Sverige var katolskt fick man inte äta kött på fredagar eftersom man fastade då. Så därför såg man till att äta sig riktigt mätt på ärtsoppa med kött eller fläskkött.

Modet att stanna upp

Vad har vi egentligen så bråttom till? Vad är det som gör att så många av oss väljer att fylla våra liv till bredden och sedan jaga efter att allt det där ska bli klart någon gång? Är det inte ett lustigt fenomen? Om detta skriver FP gästskribent Helena Önneby här.

Food Pharmacy-podden

I veckans avsnitt av Food Pharmacy-podden intervjuar vi yogaläraren Jennie Liljefors. Och därför föreslår vi att du genast lyssna här eller här.

morotssoppa med jordnötspesto

Morotssoppa med jordnötspesto

Dietistens Val har gjort det igen! Det här deras favoritsoppa, alla kategorier! En helt fantastiskt god morotssoppa med jordnötspesto, lime och kokosmjölk… Och nu när vi hunnit provlaga den kan vi inte annat än att hålla med. Kan dessutom passa på att meddela att morot också är en av de grönsaker som man skulle kunna säga är nyttigare att äta tillagad än rå! Du hittar receptet här.

It’s all about your hormones

Stoppa pressarna för vi har släppt ett nytt avsnitt av vår engelska intervjupodd The Food Pharmacy Show som du bara inte får missa. I det här avsnittet intervjuar vi Dr Carrie Jones, doktor inom funktionell medicin, och lär oss mer om hormoner och hur de påverkar både vår mentala och fysiska hälsa. Visste du till exempel att precis lika mycket som du har att tjäna på att regelbundet kolla ditt blodsocker, kolesterolvärde och blodtryck, kan du vinna på att hålla koll på sina hormoner. Och vi talar inte bara om testosteron och östrogen, utan mer än 60 olika hormoner som vi har i vår kropp! Lyssna på detta makalöst spännande här.

Och välkommen tillbaka till svepet nästa torsdag!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.