Svepet – Sleep Doctor, viktmobbing och rårakor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – Sleep Doctor, viktmobbing och rårakor

Äntligen torsdag och dags att sammanfatta veckan som gick. Och den här veckan har vi hunnit podda två gånger, en av våra gästskribenter har fått nog när det kommer till viktmobbing och Ann Fernholm har fått svar från Sara Ask. Här är veckans viktigaste nyheter på FP!

Svar från dietisten Sara Ask

I förra veckan skrev vår gästskribent Ann Fernholm ett öppet brev till dietisten Sara Ask. Och nu har Sara Ask svarat! Här har du hennes svar, och dessutom Anns reflektion på det.

Sockriga vinterbadare

I onsdags släppte dina älskade vinterbadare ett nytt avsnitt av FP-podden! I veckans avsnitt blir det högläsning för hela slanten. Eller kanske inte för hela slanten. Kanske snarare en tiondels slant? Oavsett slantstorlek så kan du vänta dig en hel del snack om socker, vinterbad och om hur man kan trösta sig själv när obehaget kommer krypande också. Lyssna här eller här.

Mjölksyrade fyllda tomater

Visste du att mjölksyrade grönsaker bildar sin egen syra med hjälp av mjölksyrabakterier som finns naturligt i grönsakerna? Och att saltet som ingår i konserveringsmetoden bidrar till att grönsakerna förblir krispiga, sänker hastigheten i fermenteringen och hjälper till att hålla oönskade bakterier stången? Det här makalöst goda receptet kommer från FP:s nya gästskribent Anastasia Lundqvist. Anastasia är en av passionerad fermentalista och gjort egna fermenteringar i 20 år.

Viktmobbingen måste få ett slut

Vår gästskribent Erik Hemmingsson har fått nog. Han tänker inte längre passivt stå vid sidan och se på när andra människor, exempelvis barn, dagligen råkar illa ut, och leds in i mörker som bantning, ätstörningar, kroppsförakt och känslan att inte duga som de är. Veckans artikel från Erik är inta bara viktig, den har dessutom fått ett fantastiskt stort genomslag! Du hittar den här.

Vad hände i januari?

Så i måndags tog vi farväl av januari och vi är härmed en månad närmare vår favoritårstid våren. Så underbart ju! Gillar vintern också – snö, längdskidor, varm choklad, rimfrost i skägget (dock inte vårt) och vinterbad – men gud, ingen minusgrad i världen slår den första vårdagen. Men ingen idé att gå händelserna i förväg. Klicka här så får du veta vad som hände i våra liv i januari.

råraka

Råraka med fetaost, granatäpple och svamp

Här kommer ett recept på något vi verkligen älskar, nämligen råraka. Dessutom toppad med svamp, fetaost, granatäpple, rostade hasselnötter och färsk persilja! Gud, detta vill du med andra ord inte missa! Spana in receptet här.

The Sleep Doctor

I veckans avsnitt av vår engelska podd The Food Pharmacy Show intervjuar vi Michael Breus PhD, aka the Sleep Doctor, om hur kvaliteten på din sömn påverkar i stort sett alla delar av ditt liv. Dessutom pratar lär vi oss om hur viken optimera vår sömn samt om barn och sömn. Lyssna här!

Det var allt från oss den här veckan, på återseende om dagarna sju!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.